Θεσσαλονίκη: «Πράσινο φως» για τη λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς

0

Το «πράσινο φως» άναψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας για τη λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς στη Θεσσαλονίκη από τη Ροτόντα στην οδό Κώττα Ρούλια, στη δυτική είσοδο της πόλης.
Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θοδωρή Μητράκα, να το προτάσσει υπογραμμίζοντας πως «οι λαϊκές αγορές αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών» και τους περιφερειακούς συμβούλους να δίνουν την έγκρισή τους, ώστε να ανοίξει τις πύλες της η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά της χώρας, λειτουργώντας μία φορά την εβδομάδα.
Νωρίτερα, το ίδιο θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα και από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ενημέρωσε η πρόεδρος και αντιπεριφερειάρχης, Αθηνά Αηδονά. Η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους κατά τις απογευματινές ώρες, προκειμένου να διευκολύνονται και οι εργαζόμενοι, ενώ θα διαθέτει 80 πάγκους που θα αναπτύσσονται επί της Κώττα Ρούλια, θα είναι διαμορφωμένη ανά τομείς και ανά προσδιορισμένα πωλούμενα είδη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελο Δερετζή, μετά τη σημερινή απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, θα τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες. Θα βγει προκήρυξη από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών για τις θέσεις και εκτιμάται πως σε περίπου έναν μήνα θα μπορέσει να λειτουργήσει, ενώ το ωράριο κατά το οποίο οι πάγκοι θα είναι φορτωμένοι με προϊόντα θα οριστεί με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών.
Καιρός είναι την ενέργεια αυτή να την μιμηθούν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες γιατί τα ωράρια των εργαζομένων πλέον είναι αποτρεπτικά για ψώνια στις λαϊκές αγορές.

Share.

Comments are closed.