Categories: Διεθνή

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Σαμπανσί έπεσε στα βράχια, στους Λειψούς, λόγω έλλειψης GPS

Σοκ έχει προκαλέσει το ναυτικό ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί και της συζύγου του Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί με το βοηθητικό σκάφος του γιοτ τους, στους Λειψούς (ΕΔΩ κι ΕΔΩ).
Ως γνωστός ο Σαμπανσί και η σύζυγός του νοσηλεύονται σε καταστολή στο αμερικανικό νοσοκομείο Vehbi Koç Foundation στο δήμο του Ουσκουντάρ, γνωστό και ως Σκούταρι (αρχ. Χρυσόπολις), επί της ασιατικής πλευράς στο νότιο άκρο του Βοσπόρου, με τον 54χρονο επιχειρηματία να έχει χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο της Λέρους για αφαίρεση σπλήνας, για τοποθέτηση στεντ λόγω ρήξης αορτής και αιμορραγίας λόγω τραύματος στην κοιλιά. Η σύζυγός του έχει τραυματιστεί βαριά στο πρόσωπο και στο στόμα. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα το φουσκωτό σκάφος φέρεται να οδηγούσε ο Σαμπανσί ενώ δίπλα το βρισκόταν η σύζυγός του. Ο καπετάνιος του σκάφους του και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί βρίσκονταν στο πίσω μέρος του φουσκωτού.
Η οικογένεια και ο καπετάνιος, πήγαιναν στη Λέρο για φαγητό, κατά άλλες πληροφορίες επέστρεφε από έξοδο στο ελληνικό νησί. Όπως υποδηλώνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, το φουσκωτό προσέκρουσε σε βράχια. Ο καπετάνιος που καθόταν στο πίσω μέρος του φουσκωτού ήταν αυτός που φαίνεται να αντελήφθη τον κίνδυνο και να φώναξε «προσοχή βράχια» χωρίς ωστόσο ο Σαμπανσί να προλάβει να αντιδράσει. Ο καπετάνιος και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί πήδηξαν στη θάλασσα και γλίτωσαν, ενώ στη συνέχεια ήταν αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να βοηθήσουν το βαριά τραυματισμένο ζεύγος.
Σύμφωνα με την τουρκική διαδικτυακή εφημερίδα t24.com.tr το ναυτικό ατύχημα προκλήθηκε λόγω έλλειψης GPS. Επικαλούμενο την ιστοσελίδα  Patronlar Dünyası, αναφέρει ότι «ελληνικές ναυτιλιακές πηγές υποστήριξαν ότι το ζεύγος Σαμπανσί είχε ατύχημα λόγω έλλειψης. Η πηγή της είδησης ανέφερε ότι παρόλο που οι Έλληνες καπετάνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τα νησιά, χρησιμοποιούν πάντα GPS ακόμα και όταν χρησιμοποιούν Tenders και δήλωσε: “Ακόμα και αν γνωρίζουν καλά τα νησιά στο σκοτάδι, κάθε μικρό και μεγάλο σκάφος πρέπει να έχει GPS στο σκάφος. Ο λόγος για αυτό το ατύχημα είναι ότι το zodiac των Σαμπανσί δεν είχε GPS”».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Κώστας Λύρος: Θλιβερή Πανελλαδική πρωτιά η ακύρωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο πρώην Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Ανατροπή» -…

12 ώρες ago

«Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» – Κώστας Βαφειάδης: Προβλήματα ασφαλείας στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Η δημοτική παράταξη «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Κώστα Βαφειάδη, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει…

15 ώρες ago

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Πρόγραμμα Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανακοινώνει με χαρά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το…

16 ώρες ago

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Βραδιές θερινού σινεμά για μικρούς και  μεγάλους στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Πεύκης!

Το προαύλιο του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκης (Λεωφόρος Ειρήνης 34) αυτόν τον μήνα γίνεται ο…

17 ώρες ago

Χαλάνδρι: Προετοιμασία και ενημέρωση ενόψει σεισμικού κινδύνου

Το πρώτο βήμα σε μια σειρά κινήσεων που θα ακολουθήσουν απο την Πολιτική Προστασία του…

18 ώρες ago