Ο Τούρκος επιχειρηματίας Σαμπανσί έπεσε στα βράχια, στους Λειψούς, λόγω έλλειψης GPS

0

Σοκ έχει προκαλέσει το ναυτικό ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί και της συζύγου του Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί με το βοηθητικό σκάφος του γιοτ τους, στους Λειψούς (ΕΔΩ κι ΕΔΩ).
Ως γνωστός ο Σαμπανσί και η σύζυγός του νοσηλεύονται σε καταστολή στο αμερικανικό νοσοκομείο Vehbi Koç Foundation στο δήμο του Ουσκουντάρ, γνωστό και ως Σκούταρι (αρχ. Χρυσόπολις), επί της ασιατικής πλευράς στο νότιο άκρο του Βοσπόρου, με τον 54χρονο επιχειρηματία να έχει χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο της Λέρους για αφαίρεση σπλήνας, για τοποθέτηση στεντ λόγω ρήξης αορτής και αιμορραγίας λόγω τραύματος στην κοιλιά. Η σύζυγός του έχει τραυματιστεί βαριά στο πρόσωπο και στο στόμα. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα το φουσκωτό σκάφος φέρεται να οδηγούσε ο Σαμπανσί ενώ δίπλα το βρισκόταν η σύζυγός του. Ο καπετάνιος του σκάφους του και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί βρίσκονταν στο πίσω μέρος του φουσκωτού.
Η οικογένεια και ο καπετάνιος, πήγαιναν στη Λέρο για φαγητό, κατά άλλες πληροφορίες επέστρεφε από έξοδο στο ελληνικό νησί. Όπως υποδηλώνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, το φουσκωτό προσέκρουσε σε βράχια. Ο καπετάνιος που καθόταν στο πίσω μέρος του φουσκωτού ήταν αυτός που φαίνεται να αντελήφθη τον κίνδυνο και να φώναξε «προσοχή βράχια» χωρίς ωστόσο ο Σαμπανσί να προλάβει να αντιδράσει. Ο καπετάνιος και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί πήδηξαν στη θάλασσα και γλίτωσαν, ενώ στη συνέχεια ήταν αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να βοηθήσουν το βαριά τραυματισμένο ζεύγος.
Σύμφωνα με την τουρκική διαδικτυακή εφημερίδα t24.com.tr το ναυτικό ατύχημα προκλήθηκε λόγω έλλειψης GPS. Επικαλούμενο την ιστοσελίδα  Patronlar Dünyası, αναφέρει ότι «ελληνικές ναυτιλιακές πηγές υποστήριξαν ότι το ζεύγος Σαμπανσί είχε ατύχημα λόγω έλλειψης. Η πηγή της είδησης ανέφερε ότι παρόλο που οι Έλληνες καπετάνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τα νησιά, χρησιμοποιούν πάντα GPS ακόμα και όταν χρησιμοποιούν Tenders και δήλωσε: “Ακόμα και αν γνωρίζουν καλά τα νησιά στο σκοτάδι, κάθε μικρό και μεγάλο σκάφος πρέπει να έχει GPS στο σκάφος. Ο λόγος για αυτό το ατύχημα είναι ότι το zodiac των Σαμπανσί δεν είχε GPS”».

Share.

Comments are closed.