Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου

0

Η επίσημη επίσκεψη του Ναρέντρα Μόντι στην Ελλάδα επανέφερε στη μνήμη όλων την τελευταία επίσκεψη Ινδού Πρωθυπουργού, πριν 40 χρόνια.
Ήταν τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου συναντιόταν με την πρωθυπουργό της Ινδίας Ίντιρα Γκάντι, στο πλαίσιο της περιβόητης και ιστορικής Πρωτοβουλίας των έξι (στην πρωτοβουλία για την παγκόσμια ειρήνη και τον αφοπλισμό μετείχαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου, της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε, της Ινδίας Ίντιρα Γκάντι και οι πρόεδροι του Μεξικού Μιγέλ ντε λα Μαδρίδ, της Αργεντινής Ραούλ Αλφονσίν και της Τανζανίας Τζούλιους Νυερέρε) και την οργάνωση της επίσκεψης της Ίντιρα Γκλάντι στην Ελλάδα είχε επιμεληθεί ο Νίκος Παπανδρέου .
Σαράντα χρόνια μετά και ο Ινδός πρωθυπουργός ζήτησε να συναντήσει τον γιο του τότε Πρωθυπουργού και σημερινό Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Παπανδρέου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε θέματα Ευρώπης, Ελλάδος και Ινδίας.
Συζητήθηκαν ζητήματα επενδύσεων και ενέργειας στα οποία ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστος και ισχυρός εταίρος και μπορεί να αποτελέσει πύλη για την Ινδία στην Ευρωπαϊκή αγορά, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Ινδίας, η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης.
Συζητήθηκε επίσης η προοπτική της τεράστιας ευκαιρίας που αποτελεί η Ινδία για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και η δυνατότητα πολιτιστικών ανταλλαγών για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο ιστορικών λαών.
Γνώστης των Ευρωπαϊκών θεμάτων και οικονομολόγος ο Νίκος Παπανδρέου, με τη συνάντηση αυτή έβαλε και το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα του Ινδού Πρωθυπουργού, όπως φαίνεται.

Share.

Comments are closed.