Ο Τεντόγλου έγραψε ιστορία κατακτώντας το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που του έλειπε [Βίντεο]

0

Ο ιπτάμενος Έλληνας σούπερ σταρ, Μίλτος Τεντόγλου, κατέκτησε χθες το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βουδαπέστη, γράφοντας για μια ακόμη φορά ιστορία.
Ο Μίλτος Τεντόγλου για μια ακόμη φορά «μίλησε» στο φινάλε, σοκάροντας τον μεγάλο του αντίπαλο Πίνοκ, με ένα τρομερό και απίστευτο άλμα στα 8.52μ.!


Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής έγραψε ιστορία, καθώς έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί.
Το χθεσινό ήταν το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή του καθώς με άλμα 8,52 αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στην τελευταία του προσπάθεια.
«Πάω για να νικήσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό μετάλλιο», ήταν τα λόγια του κατά την αναχώρηση του για τη Βουδαπέστη, όπου διεξήχθη φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.
Ο Έλληνας πρωταθλητής έβαλε τις βάσεις για το χρυσό μετάλλιο από το ξεκίνημα του αγώνα με ένα άλμα στα 8.50μ.
Ο Μίλτος Τεντόγλου, με ατομικό ρεκόρ 8.60μ. και φετινή καλύτερη επίδοση στα 8.41μ., «πέταξε» στο πρώτο του άλμα, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να του δώσει τη νίκη. Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ, πήδηξε κι αυτός 8.50μ.


Στη δεύτερη προσπάθεια ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν άκυρος ενώ ο Πίνοκ είχε 8.40μ. στο πρώτο του άλμα, με αποτέλεσμα ο Τζαμαϊκανός να υπερισχύει του Έλληνα πρωταθλητή στην ισοβαθμία.
Στη τρίτη προσπάθεια ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε άλμα στα 8.39μ., ενώ ο Τζαμαϊκανός ήταν άκυρος, διατηρώντας, πάντως, το προβάδισμα για ένα εκατοστό.
Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν άκυρος και στην τέταρτη προσπάθεια του, ενώ ο Πίνοκ έκανε προσπάθεια στα 8.03μ.
Στην πέμπτη του προσπάθεια, ο Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8.30μ., παραμένοντας δεύτερος και όλα κρίθηκαν, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο Έλληνας υπεραθλητής, στο τελευταίο του άλμα.
Ο τρομερός Μίλτος Τεντόγλου έκανε ξανά το θαύμα του, πηδώντας στα 8.52μ. και ξεπέρασε τον Τζαμαϊκανό, βρισκόμενος μια «ανάσα» από τη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)


Στην τελευταία του προσπάθεια ο Πίνοκ πήδηξε 8.32μ. και ο Τεντόγλου έγραψε ιστορία και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής!
χθεσινός τελικός ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς του μήκους στην ιστορία του αγωνίσματος. Άλλες δύο φορές στο παρελθόν, το 1987 και το 1991 με την κόντρα Πάουελ – Λιούις , το ασημένιο μετάλλιο « κλείδωσε» με επίδοση πάνω από τα 8,50 μέτρα.
Λίγο μετά την απονομή και με το μετάλλιο στον λαιμό του, ο Μίλτος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από όσα πέτυχε στην ουγγρική πρωτεύουσα, αν και -όπως είπε- θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα.
Ο Τεντόγλου ευχαρίστησε τον κόσμο στο στάδιο που τον ενθάρρυνε στις προσπάθειές του, ενώ για την τελευταία του προσπάθεια που του έδωσε και τη νίκη, σχολίασε ότι ρίσκαρε λιγάκι μέχρι και τραυματισμό, όμως «όλα πήγαν καλά».


«Νιώθω ότι θα λιποθυμήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του τελικού.
Μετά από την υπερπροσπάθεια ανέφερε ότι θέλει να χαλαρώσει λίγο και να σκεφθεί τον επόμενο στόχο του, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Share.

Comments are closed.