Στην Αθήνα έφτασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι – Συνάντηση με τον Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι πρόκειται να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος στο δείπνο που διοργανώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου στους ηγέτες των κρατών των Βαλκανίων.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προσγειώθηκε στην Αθήνα λίγο μετά τις 5μμ. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ελλάδα, μια επίσκεψη που εκκρεμούσε από την άνοιξη του 2021 και είχε αναβληθεί εξαιτίας του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η παρουσία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σήμερα στην Αθήνα, αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας στη Δυτική Συμμαχία και αποτελεί ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης από την πλευρά του Κιέβου για την στήριξη που έχει λάβει από την πρώτη μέρα της ρωσικής εισβολής.
Το πρόγραμμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα
Στις 6.10μμ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.
Οι δύο οι ηγέτες έχουν συνάντηση τετ α τετ ενώ θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με συμμετοχή αντιπροσωπειών. Εν συνεχεία, θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.
Αμέσως μετά, στις 7.50μμ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 8:15μμ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναμένεται να παραβρεθεί στο άτυπο δείπνο με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρο της Κομισιόν, και Σαρλ Μισέλ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την “Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης”.

Στο δείπνο θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων:

  • Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς,
  • Πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σάντου,
  • Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Γιάκοβ Μιλάτοβιτς,
  • Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ίον-Μαρσέλ Τσολάκου,
  • Πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι,
  • Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μποριάνα Κρίστο,
  • Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι,
  • Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοβ,
  • Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.
Share.

Comments are closed.