ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-2: Επική πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League – Μια πρόκριση αφιερωμένη στον Μιχάλη

0

Η ΑΕΚ κατάφερε να προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League με επικό τρόπο, ισοφαρίζοντας σε 2-2 (2-1 το πρώτο ματς) τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο φινάλε.
Σε ένα παιχνίδι γεμάτο έντονα συναισθήματα υπήρξαν δυο στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες σε όσους το παρακολούθησαν. Η πρώτη ήταν όταν ο Σέρχιο Αραούχο, που είχε περάσει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα, σκόραρε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ.
Ο Αργεντινός επιθετικός σχημάτισε με τα χέρια του το γράμμα «Μ» και στη συνέχεια πήγε στον πάγκο της Ένωσης για να πάρει μια φανέλα με το όνομα του Μιχάλη και τον αριθμό 21, την οποία έδειξε σε όλο το γήπεδο.
Μερικά λεπτά αργότερα, και όταν ο Βίντα είχε κάνει το 2-2, ο Ματίας Αλμέιδα πήρε την ίδια φανέλα και την σήκωσε στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας, θέλοντας να αφιερώσει την πρόκριση στον δολοφονημένο οπαδό της ομάδας.
Έτσι η ΑΕΚ που μχρι το 92ο λεπτό του αγώνα η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 και αποκλεισμένη πέτυχε την ανατροπή που ανάγεται στη σφαίρα του… εξωπραγματικού και ισοφάρισε 2-2 πέρνωντας την πρόκριση καθώς στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει 2-1.
Η Ντιναμό είχε «αγγίξει» την πρόκριση με τέρματα των Σούταλο (45+1΄), Λιούμπιτσιτς (65΄).
Ο προπονητής και ο αρχηγός της ΑΕΚ αφιέρωσαν την μεγάλη πρόκριση στον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσούρη.

ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-2

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (67΄ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (76΄ Μάνταλος), Πινέδα (76΄ Γαλανόπουλος), ‘Αμπραμπατ (67΄ Ελίασον), Τσούμπερ (67΄ Αραουχο), Γκαρσία

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαραμί, Ριστόφσκι, Σούταλο, Λιούμιπισιτς, Μιχαϊλιτσένκο, Μπούλατ, Μίσιτς, Σπίκιτς (86΄ Μάριν), Ιβάνουσετς, Πέτκοβιτς

Share.

Comments are closed.