Categories: Πολιτική

«Φίμωσαν» βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σε πανηγύρι στη Θράκη, επειδή το ζήτησε… ο Τούρκος υποπρόξενος και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής

«Είμαι ανεπιθύμητος» καταγγέλλει στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ: «Οι παρεμβάσεις (του τουρκικού Προξενείου) όχι μόνο έγιναν αλλά συνεχίζονται».
Συγκεκριμένα σε πρόσφατο ετήσιο λαϊκό πανηγύρι του «Seçek Yağlı Güreşleri» – πανηγύρι πάλης με λάδι – που έγινε στις 4-5 και 6 Αυγούστου 2023, στον Κέχρο Ροδόπης, ζητήθηκε από τον εκλεγμένο βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, να μην καθίσει στο τραπέζι επισήμων και να μην εκφωνήσει λόγο γιατί… το ζήτησε ο Τούρκος υποπρόξενος και ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.
«Παραβρέθηκα σήμερα κοντά στους συμπολίτες μου στις εκδηλώσεις “πάλης Χίλια ” στον Κέχρο .
Ο σεβασμός στις παραδόσεις του λαού μας, που έρχονται από βάθος 700 χρόνων, αποτελεί μια σημαντική ιστορική κληρονομιά που οφείλουμε να περιφρορούμε και να μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές. Χωρίς, όμως, να αλλοιώνεται η ουσία αυτών των παραδόσεων, με ανοχή στην διαφορετικότητα και τα ιδιαίτερα στοιχεία καθε περιοχής του τόπου μας. Ο σεβασμός της ελεύθερης βούλησης των κατοίκων του ορεινού μας όγκου, πρέπει να αποτελεί το στοιχείο που χαρακτηρίζει τις ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες της Θράκης..», γράφει σε αναρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ιλχάν Αχμέτ


Persona non grata ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ για το Τούρκικο Προξενείο Κομοτηνής.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ παραμένει και μετεκλογικά σε ευθεία ρήξη με τους διπλωμάτες του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, κόντρα που ξεκίνησε από τη στάση που κράτησε ο πρώην πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου, αλλά δεν φαίνεται να έχει αμβλυνθεί ούτε επί θητείας Αϊκούτ Ουνάλ. Αποκλεισμένος από τη μεγάλη πλειοψηφία των τουρκόφωνων ΜΜΕ της περιοχής αλλά και διαγραμμένος από τη Συμβουλευτική στην οποία προεδρεύει ο ψευτομουφτής, ο Ιλχάν Αχμέτ δεν ήταν καν στη λίστα επίσημων προσκεκλημένων στο πανηγύρι.
«Δεν πήρα πρόσκληση από τον Σύλλογο, αφού έχω εμπάργκο» είπε χαρακτηριστικά στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, καταγγέλλοντας ότι «ο πρόεδρος του Συλλόγου είχε το θράσος να μου πει: σας παρακαλώ, καλύτερα να μη κάτσετε στο πρωτόκολλο (σ.σ. τραπέζι επισήμων), γιατί ο υποπρόξενος και οι άλλοι μου είπαν ότι θα αποχωρήσουν, διότι είμαι ανεπιθύμητος […] γέλασα κι έμεινα άφωνος».
Πάντως, εκείνη την ώρα στο τραπέζι των επισήμων ήταν αρκετοί μουσουλμάνοι πολιτικοί, προεξάρχοντος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Οζγκιούρ Φερχάτ, αλλά κι ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, η παρουσία του οποίου πάντως δεν προκάλεσε αντίδραση του Τούρκου υποπρόξενου.
Ο Ιλχάν Αχμέτ αρνήθηκε να αποχωρήσει από το τραπέζι των επισήμων, προκαλώντας νέα αντίδραση του υποπρόξενου, ο οποίος παροδικά… απομακρύνθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην παρουσία τού (εκλεγμένου δημοκρατικά στο κοινοβούλιο) Έλληνα βουλευτή.

«Ο λαός μίλησε και στις δύο εκλογές μάς έδωσε την εντολή να τους εκπροσωπήσουμε, παρά τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν σε πρωτοφανή επίπεδο, με απειλές» σημείωσε για το πρόσφατο αποτέλεσμα, ενώ διαμήνυσε πως θα συνεχίσει να τηρεί την ίδια στάση που είχε το προηγούμενο διάστημα και σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο.
Σημείωσε ότι στο πανηγύρι παρέστη ως καλεσμένος του ίδιου του κόσμου, αφού έλαβε πάνω από 50% των ψήφων στην περιοχή, ενώ αναγνώρισε πως κι ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης θα μπορούσε να αντιδράσει στη στάση του υποπρόξενου αλλά δεν το έπραξε. Μάλιστα, ο Ιλχάν Αχμέτ ενημέρωσε τους διοργανωτές, ότι εάν δοθεί ο λόγος σε άλλους αιρετούς, όπως ο έτερος βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, αλλά όχι στον ίδιο, θα διαμαρτυρόταν έντονα ενώπιον του λαού. Τελικά, οι διοργανωτές… δεν έδωσαν το λόγο σε κανέναν εκλεγμένο.
Με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα, ο έτερος βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ φάνηκε να παίρνει αποστάσεις, ων λακωνικός, σύντομος και υπέρ του διοργανωτή Συλλόγου που λογοδότησε στον υποπρόξενο. «Εφτά αιώνες ιστορίας, ύπαρξης, πολιτισμού και παραδόσεων. Τα πολιτιστικά δρώμενα και οι ιστορικοί αγώνες πάλης και φέτος πραγματοποιήθηκαν με τον πιο λαμπρό τρόπο. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση και την διοίκηση του Συλλόγου για την άψογη υποδοχή και φιλοξενία» σημείωσε.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ
Το απόγευμα της Παρασκευής 18/8/2023, το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, για το συγκεκριμένο γεγονός:

«Το «βέτο» του Τούρκου υποπρόξενου και του ψευδομουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, για την παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, σε παραδοσιακή γιορτή στον Κέχρο Ροδόπης, αποτελεί σοβαρή πρόκληση.
«Άβατα» δεν υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια. Ούτε και «μη αρεστοί» εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά εργάστηκε για την άρση των αποκλεισμών και διασφάλισε έμπρακτα την πρόοδο και την ευημερία των Ελλήνων μουσουλμάνων, δεν θα επιτρέψει τέτοιες επικίνδυνες μεθοδεύσεις.
Αναμένουμε την καταδίκη του ανεπίτρεπτου συμβάντος από την Κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο τοπικός βουλευτής σιώπησε, αν και μάρτυρας της προκλητικής αξίωσης του ψευδομουφτή και του Τούρκου υποπρόξενου

Με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα: xronos.gr

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν Ραΐσι συνετρίβη Σε εξέλιξη οι έρευνες για επιζώντες

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι (Ebrahim Raisi) και τον υπουργό Εξωτερικών…

10 ώρες ago

Εξετάσεις PISA: Στάση εργασίας κήρυξε η ΔΟΕ την Τετάρτη 22/05/2024, με στόχο την ακύρωση της υλοποίησης αυτών των εξετάσεων

Η Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους είναι…

22 ώρες ago

Σοκ στο Μεσολόγγι: 15χρονος υπό την απειλή μαχαιριού λήστεψε13χρονο

Ένα ακόμη περιστατικό παραβατικότητας και βίας ανηλίκων απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές αυτή τη φορά στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα…

1 ημέρα ago

Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν υπάρχουν θύματα – Το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του

Ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά έπληξαν με βαλλιστικό πύραυλο οι Χούθι. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου…

1 ημέρα ago

Ερώτηση στη Βουλή του Στέφανου Παραστατίδη για την Ελληνική PISA

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ…

2 ημέρες ago

Βαγγέλης Βουτσινάκης* : Ζωή κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό…

...Αυτή η εμβληματική -τολμώ να γράψω- αποστροφή του Παναγή Παναγιωτόπουλου* όταν αναφέρεται στις κοινές προσλαμβάνουσες,…

2 ημέρες ago