Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση νόμου για να απαγορευτεί η κάθοδος Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές

0

Στριμώχνει την κυβέρνηση η απόφαση του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής να καταθέσει πρόταση νόμου για να απαγορευτεί η κάθοδος του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση!
Το ΠΑΣΟΚ με εμφανή τη διάθεση να έχει ένα προβάδισμα πολιτικών πρωτοβουλιών προανήγγειλε τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μπλοκάρει την εκλογική κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.
«Είναι αδιανόητο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παρακολουθεί αμέτοχη καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση να συνιστούν συνδυασμό δημοτικών εκλογών και ο επικεφαλής τους να κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο της Αθήνας, διατυμπανίζοντάς το μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φαίνεται πως η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης στην απαγόρευση συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές πολιτικού κόμματος που υποκρύπτει εγκληματική οργάνωση επί τρία χρόνια και παρά τις πρωτοβουλίες της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, δεν της έγινε μάθημα», δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας Παναγιώτης Δουδωνής και επισήμανε:
«Το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες έρμαιο στα χέρια καταδικασμένων εγκληματιών. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε με συνέπεια, άτεγκτα στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες απαιτεί και θα επιδιώξει άμεσα τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα αποκλείει από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνδυασμούς των οποίων η ηγεσία ασκείται από πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση».

Τα ερωτηματικά για την κάθοδο Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές
Τα ερωτηματικά, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να του επιτρέψει την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, μεγαλώνουν.

  • Γιατί η κυβέρνηση έκανε πίσω από την προαναγγελία της τον περασμένο Απρίλιο ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για απαγόρευση καθόδου του Κασιδιάρη και για τις δημοτικές εκλογές;
  • Θα επιτραπεί η κάθοδός του και στις ευρωεκλογές ή για τις ευρωεκλογές θα έρθει ρύθμιση που θα του απαγορεύει να είναι υποψήφιος;
  • Αν δεν του επιτραπεί η κάθοδος στις ευρωεκλογές γιατί του απαγορεύτηκε στις εθνικές;
  • Και αν δεν του επιτραπεί ούτε στις εθνικές, ούτε στις ευρωεκλογές, γιατί του επιτρέπεται να είναι υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων; Ποιες οι πολιτικές σκοπιμότητες;

Το «επιχείρημα» της κυβέρνησης πως και να εκλεγεί δεν έχει καμία σημασία, είναι παραπλανητικό, έωλο, αλλά και πολιτικά ύποπτο! Πρώτον, γιατί ο Κασιδιάρης μπορεί να τεθεί σε αργία όπως προβλέπει ο νόμος για κάθε έναν καταδικασμένο με πρωτόδικη απόφαση για εγκληματικές πράξεις, αλλά στη θέση του θα τοποθετήσει κάποιο από τα πρωτοπαλίκαρά του!
Δεύτερον, η υποψηφιότητά του θα αποτελεί «πιλότο» για ακροδεξιές υποψηφιότητες σε όλη τη χώρα, τροφοδοτώντας της με περισσότερη δυναμική!
Τρίτο -και εξ ίσου σημαντικό- το Μαξίμου εμφανίζεται να επιβεβαιώνει τις υποψίες για χρησιμοποίηση του νόμου και του Συντάγματος ανάλογα με τα εκλογικά συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας.

Θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία ΠΑΣΟΚ;
Η τροπολογία που φέρνει το ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στο πολιτικό σκηνικό, γιατί εξακολουθεί επιμένει στην στρατηγική της απαγόρευσης! Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως μεταξύ όσων συνέταξαν την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ είναι και ο σεβαστός καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.
Ενδιαφέρον είναι τι θα πράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης έχει ήδη ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης καθόδου, προκαλώντας τον Κώστα Μπακογιάννη να λάβει θέση! Οι πληροφορίες επιμένουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα την υπερψηφίσει, γεγονός που θα έχει τη δική του πολιτική σημασία!
Ενδιαφέρον, επίσης, έχει αν η κυβέρνηση θα δεχθεί να μπει σε ψηφοφορία η τροπολογία (ή η πρόταση νόμου) του ΠΑΣΟΚ ή δεν θα τη θέσει!

Share.

Comments are closed.