Categories: Κοινωνία

Γιάννης Σγουρός : Πολιτικό και θεσμικό ατόπημα η παραμονή του Ν. Χαρδαλιά στη θέση του Υφυπουργού Άμυνας

Ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή παράλληλα και στη θέση του Υφυπουργού Άμυνας.
Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα πολιτικό και θεσμικό ατόπημα και προκαλεί έκπληξη και εύλογα ερωτήματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Και αυτό όχι μόνο διότι ουδείς εγγυάται ότι οι ανέσεις και τα κυβερνητικά πλεονεκτήματα που παρέχει στον κ. Χαρδαλιά η θέση στο Υπουργείο Άμυνας δεν χρησιμοποιούνται για προεκλογικούς σκοπούς.
Αλλά διότι για ακόμη μία φορά η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζεται ως «πάρεργο» από υποψηφίους-εντολοδόχους που πριν από λίγες ημέρες ούτε που τους περνούσε από το μυαλό να ασχοληθούν με τα της Περιφέρειας Αττικής, αλλά αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν εκτελώντας εντολές άνωθεν …
Το επιτακτικό ερώτημα λοιπόν που προκύπτει από την κομματική καραμπόλα στην Αττική είναι απλό: θέλουμε περιφερειάρχη που να νοιάζεται για τα προβλήματα των πολιτών ή κομματάρχη που θα έχει ως προτεραιότητα το συμφέρον του κόμματος και όχι των πολιτών;
Η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας ως πιστή εντολοδόχος του κυβερνώντος κόμματος – πέραν της ασύλληπτης λεηλασίας του δημοσίου χρήματος – προξένησε πολλαπλή ζημία στην Αττική και στους πολίτες της.  
Δεν ανέδειξε ποτέ κακώς κείμενα (κενά στα ζητήματα πολιτικής προστασίας), δεν σήκωσε ποτέ τη φωνή ή το ανάστημα απέναντι σε κυβερνητικά λάθη ή παραλείψεις, δεν διεκδίκησε θεσμικά τίποτα, δεν πήρε αποφάσεις και δεν άσκησε αρμοδιότητες (με πιο τρανό αυτό της αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας) που θα έφερναν σε δύσκολη θέση το κόμμα.  
Το ζήτημα λοιπόν για την Αττική δεν είναι να αλλάξει όνομα στη μαρκίζα αλλά να αλλάξει ριζικά πλεύση και λειτουργία. Να παύσει να αποτελεί τον μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης.
Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον από μία παράταξη που έχει αποδεδειγμένα εχέγγυα ανεξαρτησίας (όχι ιδεολογικής ουδετερότητας), κοινωνική πολυσυλλεκτικότητα και πλουραλισμό, συνέπεια, συνέχεια και αποδεδειγμένο έργο στην Αττική όπως η παράταξή μας.
Ψήφισε για τον τόπο σου και όχι για το κόμμα σου.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του…

35 λεπτά ago

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

3 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

10 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

10 ώρες ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

12 ώρες ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

23 ώρες ago