Παραίτηση του κ. Οικονόμου για δολοφονία του Μιχάλη ζητά ο Ανδρουλάκης- Άμεσα απαντήσεις από το υπουργείο και την ηγεσία της αστυνομίας

0

«Η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, ενός ακόμη θύματος της τυφλής οπαδικής βίας, μας συγκλονίζει. Όπως και τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμιζει στην συνέχεια: «Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της αστυνομίας ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά και του πρωτοφανούς γεγονότος παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, φάλαγγα εκατοντάδων χούλιγκαν να διασχίζει τη χώρα χωρίς να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις».


Σχολιάζοντας δε την αποπομπή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι δεν αποσείονται με αυτή την ενέργεια οι σοβαρές πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου
«Η αποπομπή περιφερειακών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποσείει τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, για την επιχειρησιακή αποτυχία και τον διεθνή διασυρμό της χώρας.
Η διαρροή εσωτερικού εγγράφου που καταδεικνύει ότι τελούσε εν γνώσει τους, η μετακίνηση των χούλιγκαν της κροατικής ομάδας είναι κόλαφος.
Πολλώ δε μάλλον όταν αποφασίζεται ως επιχειρησιακό σχέδιο η «διακριτική παρακολούθηση τους».
Οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν την Εθνική Οδό ως την Αθήνα, σε αυτοκινητοπομπή, ενώ υπήρχε σχετική απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων από την UEFA.
Χρησιμοποίησαν τον ΗΣΑΠ, αποβιβάστηκαν σε σταθμό κοντά στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και κινήθηκαν με ρόπαλα και μαχαίρια προς το γήπεδο της ΑΕΚ.
Άλλο ένα δείγμα «αποτελεσματικότητας» του αποτυχημένου «επιτελικού κράτους».
Αναμένουμε άμεσα την ανάληψη ευθύνης για το επιχειρησιακό αυτό φιάσκο και την παραίτηση του κ. Οικονόμου

Share.

Comments are closed.