Παραίτηση Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου – Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

0

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να επιβεβαιώνει την είδηση αυτή, με την ακόλουθη ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολής αναφέρει:
«Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ἀνακοινοῦται ὅτι, χθές, ἡμέρα Δευτέρα, 7 η τοῦ μηνὸς Αὐγούστου ἔτους 2023, ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, ὑπέβαλε ἁρμοδίως τὴν παραίτησή του καὶ ἔθεσε ἐαυτὸν στὴ διάθεση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν & πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου καὶ τῆς περὶ Αὐτὸν Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος».
Συνεργάτες του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αναφέρει η ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης Voria.gr, πως η παραίτηση του κ. Άνθιμου έχει τεθεί στη διάθεση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Η τελευταία θα συνεδριάσει στο τέλος Αυγούστου κι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και η παραίτηση του κ. Άνθιμου που αναμένεται να γίνει αποδεκτή.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε εφησυχασμό -μια διαδικασία σαν τη συνταξιοδότηση.
Ο κ. Άνθιμος αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα υγείας, που σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία του, δεν του επιτρέπουν να ασκεί τα καθήκοντά τους, όπως θα ήθελε.
Πληροφορίες αναφέρουν πως και ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντά του και επιθυμούσε να αποσυρθεί.

Share.

Comments are closed.