Πιθανοί αντίπαλοι ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Άρη στα πλέι οφ Champions, Europa και Conference League

0

Έγιναν γνωστοί οι πιθανοί αντίπαλοι ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη στα πλέι οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου.
Πλέον, και οι πέντε εκπρόσωποί μας γνωρίζουν το μονοπάτι που οδηγεί στους ομίλους είτε του Champions League, είτε του Europa League, είτε του Conference League.

Η κλήρωση της ΑΕΚ σε Champions League και Europa League
Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που αυτή την εβδομάδα κοντράρεται με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League, έμαθε πιθανούς αντιπάλους τόσο στα πλέι οφ του Champions League όσο και στα πλέι οφ του Europa League.

Έτσι λοιπόν, εάν η Ένωση καταφέρει να αποκλείσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Champions League τη βελγική Αντβέρπ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Βέλγιο στις 22 ή 23 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 29 ή 30 Αυγούστου στην OPAP Arena.
Εάν οι «κιτρινόμαυροι» δεν καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ντιναμό, τότε θα αγωνιστούν στα πλέι οφ του Europa League, όπου, όπως προέκυψε από την κλήρωση, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον χαμένο του ζευγαριού ΚοπεγχάγηΣπάρτα Πράγας.
Να σημειωθεί πάντως ότι η ΑΕΚ έχει εξασφαλισμένη παρουσία σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αφού ακόμα κι αν αποκλειστεί από τα πλέι οφ του Europa League, θα παίξει στους ομίλους του Conference League.

Η κλήρωση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Champions League
Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός συμμετείχε… μόνο σε μία κλήρωση, αυτή για τα πλέι οφ του Champions League.

Όπως προέκυψε, λοιπόν, από την κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας, οι «πράσινοι», εφόσον ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μαρσέιγ στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ την Μπράγκα ή την Μπάτσκα Τόπολα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός με την πρόκρισή του επί της Ντνίπρο εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, γι’ αυτό άλλωστε και δεν μπήκε στην κληρωτίδα της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η κλήρωση του Ολυμπιακού σε Europa League και Conference League
Ο Ολυμπιακός, όπως και η ΑΕΚ, συμμετείχε σε δύο κληρώσεις σήμερα. Στο Europa League, εάν οι «ερυθρόλευκοι» ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γκενκ στον γ’ προκριματικό γύρο, θα κληθούν να παίξουν με τη σερβική Τσουκαρίτσκι στα πλέι οφ του Europa League. Φυσικά, περνώντας στα πλέι οφ του Europa League εξασφαλίζουν μίνιμουμ παρουσία στους ομίλους του Conference League.

Εάν οι Πειραιώτες αποκλειστούν από τη Γκενκ, τότε στα πλέι οφ του Conference League θα κοντραριστούν με τον νικητή του ζευγαριού Άδανα Ντεμίρσπορ – Όσιγεκ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Φάληρο στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 31 του ίδιου μήνα.

Η κλήρωση του ΠΑΟΚ στο Conference League
Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, εάν αποκλείσει τη Χάιντουκ Σπλιτ, τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΡόζεμποργκΧαρτς με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Conference League.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Νορβηγία ή στην Σκωτία στις 24 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στην Τούμπα στις 31 του ίδιου μήνα.

Η κλήρωση του Άρη στο Conference League
Ο Άρης εάν περάσει το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου, τότε θα βρει απέναντί του τον νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας – Νέφτσι στα πλέι οφ του Conference League.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Βικελίδης στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στην Τουρκία ή στο Αζερμπαϊτζάν.

Share.

Comments are closed.