Γιάννης Μαγκριώτης*: Το «Κίνημα της πετσέτας», η αισχροκέρδεια και, η υποκρισία των αρμοδίων.

0

Και ξαφνικά, τα αθηναϊκά ΜΜΕ, βρήκαν θέμα για να υπερασπιστούν τους πολίτες.

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και ξέρουμε τους υπεύθυνους. Είναι οι επαγγελματίες των Beach bar, οι δήμαρχοι των περιοχών και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Το πρόβλημα οξύνεται, κάθε φορά, που η εκάστοτε κυβέρνηση, στο όνομα της «ανάπτυξης», κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα.

Η κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων είναι μια από αυτές.

Μου κάνει εντύπωση που ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης, χθες το απόγευμα, που το θέμα της Πάρου είχε πάρει διαστάσεις στα ΜΜΕ, έβγαλε σχετική ανακοίνωση, στην οποία δήλωνε, ότι: Θα εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος.

Φαίνεται του είπαν ότι, το θέμα πουλάει και χθες πήρε στην σειρά τα αθηναικά κανάλια, στα βραδινά δελτία ειδήσεων, για να δείξει την πυγμή του.

Μου έκανε θετική εντύπωση ότι ξαφνικά ασχολήθηκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η ηγεσία της αστυνομίας και κάθε αρμόδιος.

Βέβαια, κανείς τους δεν βλέπει την αισχροκέρδεια στις «νόμιμες ξαπλώστρες», στα καύσιμα, στα Super market, στην τηλεφωνία, στην ενέργεια, στις τράπεζες, στην ακτοπλοΐα και, σε κάθε ανελαστική για τους πολίτες κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών.

Δεν το κάνουν, γιατί η αισχροκέρδεια βολεύει τούς κερδοσκόπους και την κυβέρνηση. Οι πρώτοι έχουν υπερκέρδη και η κυβέρνηση φορολογικά υπερέσοδα.

Οι πλειοψηφία των καταναλωτών τα θύματα.

Ευτυχώς, οι πολίτες άρχισαν να μην ανέχονται την υπερεκμετάλευση, ούτε την προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Α’ Θεσσαλονίκης

Πατήστε και δείτε και τα 297 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.