ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: 10 στελέχη προτείνουν Μουτζούρη για Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου γιατί έχει καραμανλική ταυτοτητα

0

Δέκα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Λέσβο, από τα οποία οκτώ μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο νησί και δυο μέλη του Συντονιστικού της Οργάνωσης Μυτιλήνης, προτείνουν στον τομέα αυτοδιοίκησης του κόμματος να υποστηριχθεί το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του κ. Μουτζούρη“, όπως αναφέρουν, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ο  stonisi.gr, στην επιστολή αυτή που εστάλη τις αμέσως προηγούμενες μέρες μάλιστα χαρακτηρίζεταιως «Καραμανλική η πολιτική ταυτότητα» του κ. Μουτζούρη. Σημειώνεται δε ότι από την νίκη Μουτζούρη «ο κ. Μητσοτάκης θα στραπατσαριστεί και θα υποστεί μια μεγαλειώδη ήττα με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις».

Την επιστολή αυτή υπογράφουν οι:

  1. Δαούση ΑναστασίαΒ Γραμματέας Ν.Ε Λέσβου σ.σ. η κ. Δαούση είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αλλά δεν υπογράφει με αυτήν της την ιδιότητα)
  2. Πιαντές ΠαναγιώτηςΥπεύθυνος Οργανωτικού της Ν.Ε Λέσβου
  3. Αστυρακάκης Κωνσταντίνοςμέλος του συντονιστικού της Ν.Ε Λέσβου
  4. Ζαχαριάδης Δημήτρηςμέλος του συντονιστικού της Ν.Ε Λέσβου
  5. Κακνή Εύημέλος της Ν.Ε Λέσβου
  6. Φραγγεδάκη Μάρωμέλος της Ν.Ε Λέσβου
  7. Φαφουτέλλη Μίρναμέλος της Ν.Ε Λέσβου
  8. Καβουρής Στρατήςμέλος της Ν.Ε Λέσβου
  9. Ψυρούκη Ντίναμέλος Συντονιστικού Ο.Μ. Μυτιλήνης και 
  10. Ζαφειρίου Νίκημέλος Συντονιστικού Ο.Μ. Μυτιλήνης.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία:
«Συντρόφισσες και σύντροφοι,
αναφερόμενοι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καταθέτουμε μια πρόταση ρεαλιστική. Το κόμμα έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο από το Βόρειο Αιγαίο.
Δεν ασχολήθηκε με την ανεύρεση λύσης μέσα από ένα διευρυμένο ψηφοδέλτιο με απήχηση και που θα ήταν νικηφόρο. Το κόμμα δεν μπορεί να μείνει χωρίς εκπροσώπηση στην αυτοδιοίκηση, ούτε ενδείκνυται μέσα από τη δημιουργία ενός πρόχειρου σχήματος της τελευταίας στιγμής να αναλώνεται για τα επόμενα πέντε χρόνια στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε αντιπολιτεύσεις και διαμαρτυρίες.
Σήμερα υπάρχουν τέσσερα ψηφοδέλτια. Το ένα είναι του σημερινού Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη.
Το άλλο είναι του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη, Αλκιβιάδη Στεφανή, Στρατηγού και πρώην Υπουργού. Να σημειώσουμε πως αυτή η υποψηφιότητα αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τρίτη είναι της κ. Χοχλάκα που ήταν υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιούνη και η τέταρτη του ΚΚΕ.
Θεωρούμε ότι αποτελεί μοναδική ευκαιρία για το κόμμα μας να στηρίξει το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του κ. Μουτζούρη (Καραμανλική η πολιτική του ταυτότητα) με τη συμμετοχή 3-4 στελεχών στο ψηφοδέλτιο, ώστε να έχει μια σοβαρή παρουσία εξουσίας και δράσης στο Βόρειο Αιγαίο, εφόσον το ψηφοδέλτιο εκλεγεί (είναι απολύτως εφικτό με τη συνδρομή μας).
Ο κ. Μητσοτάκης θα στραπατσαριστεί και θα υποστεί μια μεγαλειώδη ήττα με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις. Προτείνουμε τη στήριξη της υποψηφιότητας Μουτζούρη αφού οποιαδήποτε άλλη λύση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με τις συγκεκριμένες συνθήκες, θα καταδικάσει το κόμμα σε περιθωριοποίηση για τα επόμενα χρόνια.».

Ο κ Μουτζούρης τότε έλεγε για τη Χρυσή Αυγή πως είναι «καλοδεχούμενη η στήριξή της»
Υπενθυμίζεται ότι ο νυν περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, είχε επικρατήσει το 2019 ως «αντάρτης», κόντρα στην επίσημη υποψήφια της ΝΔ, τότε, Χριστίνας Καλογήρου.

Σε εκείνες τις εκλογές του 2019, ο κατά τα άλλα «κεντροδεξιός» κ. Μουτζούρης έλεγε για τη Χρυσή Αυγή πως είναι «καλοδεχούμενη η στήριξή της».
Συγκεκριμένα , σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Νησί 99», στις 31 Μαΐου 2019 , και όταν η δημοσιογράφος τον είχε ρωτήσει: «Λένε ότι σας στηρίζει η Χρυσή Αυγή… Τι απαντάτε;», ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά (στο βίντεο μετά το 5.25):

«Απαντάω ξεκάθαρα. Κάθε κόμμα το οποίο πήρε την έγκριση από τον Άρειο Πάγο να συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές εκλογές, να συμμετέχει στη Βουλή, εφόσον μπορεί να μας στηρίξει, για μας είναι πολύ ευπρόσδεκτο. Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που συμμετέχει στη Βουλή. Καταδικάζω με κάθε τρόπο, απερίφραστο, μεθόδους που μέλη της έχουν χρησιμοποιήσει στην κοινωνία μας. Τα καταδικάζω απερίφραστα, αλλά δεν θεωρώ ότι όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι εγκληματίες, είναι απορριπτέοι. Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι πολλοί από αυτούς οι οποίοι απορρίπτουν κάποια άλλα θέματα. Άρα, λοιπόν, εφόσον υπάρξει, υπήρξε, υπάρχει στήριξη από τη Χρυσή Αυγή, θέλω να πω ότι την καλοδεχόμαστε, αλλά καταδικάζουμε το όποιο μέλος της Χρυσής Αυγής μετέρχεται μεθόδους εκτός του νόμου, ή ακραίες μεθόδους».
Και στη συνέχεια έσπευσε να συμπληρώσει: «Να θυμίσω ότι μια φορά κάθισα στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη ζωή μου, ως πρύτανης του Πολυτεχνείου, μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Εάν αυτό λέει κάτι. Γελάνε όλοι στη Λέσβο (…) να λέγεται ότι εγώ είμαι ακροδεξιός. Κεντρώο μπορεί να με πούνε, κεντροδεξιό, είμαι κεντροδεξιός, το άλλο δεν νομίζω ότι είναι».

Share.

Comments are closed.