ΔΟΕ: Λάθη στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, για τις προσλήψεις αναπληρωτών

0

Με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) ζητά να διορθωθούν άμεσα τα λάθη στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ώστε να μην “πληρώσουν” με τη δουλειά τους οι συνάδελφοι τις ολιγωρίες και τα σφάλματα του συστήματος!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ
«Για μια ακόμα χρονιά, δυστυχώς, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Προσωρινών Πινάκων του ΑΣΕΠ των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και  2ΓΕ/2023 με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για την σχολική χρονιά 2023–2024, εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες αιφνιδιάστηκαν, αφού διαπίστωσαν ότι βρίσκονται σε διαφορετική θέση στον πίνακα, από αυτή που θα έπρεπε να βρίσκονται.

Για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται  στο έλεος των λαθών του συστήματος! Βλέπουν να μην τους προσμετρώνται μια σειρά από μοριοδοτούμενα κριτήρια αναίτια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις συναδέλφων που εμφανίζονται στις καταστάσεις των απορριπτέων χωρίς κάποιον προφανή λόγο!
Είναι πραγματικά εξοργιστικό, στη σημερινή εποχή, να δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα και να διακυβεύεται η επαγγελματική κατάσταση εκπαιδευτικών εξ αιτίας λαθών για τα οποία δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι και με δεδομένο ότι ακόμα και αν κάποιος θελήσει να καταθέσει ένσταση, αυτή θα εξεταστεί μετά από πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να αποκλείεται από το να δουλέψει, ουσιαστικά χωρίς δική του ευθύνη.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το ΑΣΕΠ να προχωρήσουν στην άμεση λήψη όλων  των αναγκαίων μέτρων προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, να δώσουν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην αντιμετώπισή τους και να ανακοινοποιήσουν τους πίνακες με διόρθωση λαθών,  κάτι που έχει γίνει, άλλωστε, και στο παρελθόν. Στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά σημαντικού ζητήματος ζητάμε συνάντηση τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ

Share.

Comments are closed.