Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2023 – Τα δύο σενάρια που κυκλοφορούν

0

Το αρχικό σενάριο προέβλεπε η ανακοίνωση των Βάσεων 2023 να γίνει αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου. Όμως το σενάριο αυτό φάινεται να έχει «καεί» δεδομένου ότι σχεδιαζόταν επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας, επίσκεψη όμως που δεν θα γίνει λόγω της τραγωδίας με το Canadair
Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας πάντως διαβεβαιώνουν ότι σε κάθε περίπτωση οι Βάσεις θα ανακοινωθούν το αργότερο έως την επόμενη Τρίτη, 1η Αυγούστου -εννοώντας ότι μπορεί να γίνει είτε την Παρασκευή 28η Ιουλίου, είτε τη Δευτέρα 31η Ιουλίου ή την Τρίτη.

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις σε κάθε επιστημονικό πεδίο
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών φέτος η τάση των βάσεων είναι ανοδική στις σχολές του 1ου και του 4ου Πεδίου γιατί οι υποψήφιοι είχαν φέτος κατά μέσο όρο καλύτερες επιδόσεις αλλά και αύξηση του αριθμού των υποψηφίων για αυτά τα Πεδία.

Όμως άνοδο αναμένουμε και στο 2ο Πεδίο γιατί οι υποψήφιοι είχαν καλύτερες επιδόσεις αλλα λιγότερους υποψηφίους και αυτό θα σημάνει άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές, πτώση στις χαμηλόβαθμες και εκατοντάδες κενές θέσεις, λόγω της ΕΒΕ και της έλλειψης υποψηφίων.
Στο 3ο Πεδίο αναμένουμε πολύ μικρή άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές, σταθερές βάσεις στις μεσαίες σχολές και πτώση στις χαμηλόβαθμες

Share.

Comments are closed.