Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί στην Τεκτονική Στοά: Το τηλεφώνημα στο 112 – Η συνδεσμολογία των εκρηκτικών μηχανισμών

0

Δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί στην Τεκτονική Στοά στην Αχαρνών σήμερα το πρωί. Ο πρώτος έξω από το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή και ο δεύτερος εντοπίστηκε στη συνέχεια στο εσωτερικό.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ήταν άμεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε στις 6:30 το πρωί στο 112, όπου είπε «θα εκραγεί βόμβα στην Τεκτονική Στοά» και στη συνέχεια το έκλεισε. Δεν ανέφερε χρονικό προσδιορισμό, ούτε κάποια άλλη πληροφορία.
Αμέσως, αποκλείστηκε η περιοχή από την αστυνομία και αμέσως μετά σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία δεν υπήρξε τραυματισμός και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, κυρίως μαύρισμα της τοιχοποιίας εξωτερικά του κτιρίου.
Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ όταν έφτασαν στο σημείο εντόπισαν και ένα ξύλινο κουτί «που θεωρήθηκε ύποπτο». Πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη αλλά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν ήταν συνδεδεμένο για να εκραγεί.

Η συνδεσμολογία των εκρηκτικών μηχανισμών
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί είχαν ίδια συνδεσμολογία με κροτίδες και εύφλεκτο υλικό. Τις έρευνες έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, ενώ αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο στην Τεκτονική Στοά όσο και σε παρακείμενα σπίτια και καταστήματα ώστε να “χαρτογραφηθούν” οι κινήσεις των δραστών αλλά και ο τρόπος διαφυγής τους από το σημείο.

Σημειώνεται πως παρόμοιος εκρηκτικός μηχανισμός με ίδια συνδεσμολογία είχε τοποθετηθεί στην Αθηναΐκή Λέσχη στο παρελθόν και η υπόθεση αναμένεται να μπει στο «μικροσκόπιο»” των έμπειρων αξιωματικών ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν “συνδετικοί κρίκοι” ανάμεσα στα περιστατικά.

Share.

Comments are closed.