Ανδρέας Λοβέρδος: Πράξη απελευθέρωσης η αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ

0

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για πρώτη φορά σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Ο πρώην υπουργός του κόμματος και υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα Αττικής στις τελευταίες εκλογές τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια πράξη απελευθέρωσης και μάλιστα έγινε με έναν τρόπο -βελούδινο- που τον επέλεξα εγώ έτσι. Δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά μου, να αντιδικώ με το κόμμα στο οποίο έδωσα όλη μου τη ζωή. Αν έμενα δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιδικήσουμε. Δεν είναι καθόλου σωστό να δημιουργώ προβλήματα στο κόμμα μου, εκφράζοντας τις απόψεις μου».
Σε ερώτηση σχετικά με τι θα αντιδικούσε αν παρέμενε στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Έχουμε διαφορετική αντίληψη για πάρα πολλά πράγματα. Οι κεντρικές μου θέσεις διαφωνίας, τέθηκαν στην επιστολή μου προς τον πρόεδρο του κόμματος, στον οποίο ευχήθηκα και καλή επιτυχία. Προτίμησα να εισηγηθώ να είναι άκρως εμπιστευτικώς γιατί έτσι έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη μου. Οι λόγοι ήταν αποκλειστικά πολιτικοί, αλλά δεν θα σας τους πω, γιατί θα φανούν στην πορεία».
Στην συνέχεια ο πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Δεν εγκαταλείπω την πολιτική, παραμένω φουλ ενεργός. Έχω επιλέξει τρία-τέσσερα θέματα που θα επικεντρωθώ. Δεν θα είμαι καθόλου φλύαρος, δηλαδή δεν θα ψάχνω ευκαιρία για να πω κι εγώ κάτι. Αλλά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα οποία παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια, όπως και τα θέματα της υγείας, στα οποία έχω κλείσει το στόμα μου τον τελευταίο καιρό, γιατί αυτά που έλεγα μέσα στο κόμμα μου δεν μπορούσα να τα πω και έξω, ή τα θέματα του Συντάγματος και της αναθεώρησής του και τα θέματα που πανεπιστημίου, είναι τα κεντρικά θέματα-ενότητες, για τα οποία θα είμαι παρών».

Share.

Comments are closed.