Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτό είναι το πολιτικό μας στίγμα

0

Τον δικό του πολιτικό δρόμο και τις θέσεις του χάραξε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατά την συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις πρώτες του εμφανίσεις στο Κοινοβούλιο κατάφερε να βάλει το δικό του ιδεολογικό στίγμα.

Αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση
Στο τέλος της δευτερολογίας του Νίκου Ανδρουλάκη θα βρει κάποιος το «κλειδί» που ξεκλειδώνει τον τρόπο που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς περιέγραψε με σαφέστατο τρόπο την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. «Θα είμαστε η αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έδειξε τις διαθέσεις του σε ό,τι έχει να κάνει με τα βασικά ζητήματα άσκησης πολιτικής λέγοντας «Έχουμε άλλη φιλοσοφία για το πώς αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται, όπως είναι το Ταμείο ΑνάκαμψηςΈχουμε άλλη φιλοσοφία για τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπερασπιζόμαστε μία κοινωνία της συμπερίληψης, όπου θεμελιώδη δικαιώματα δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν πιστεύουμε στα κλειστά συστήματα εξουσίας γιατί γεννούν διαφθορά, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία. Πιστεύουμε σε μια ποιοτική, συμμετοχική Δημοκρατία. Και διαφωνούμε με το επιτελικό κράτος, γιατί είναι το περιτύλιγμα ενός πελατειακού κράτους.»
Έβαλε ψηλά την Ακρίβεια, την Δημόσια Υγεία, την Παιδεία καθώς και τους Θεσμούς. Είναι ξεκάθαρο ότι από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη και του Νίκου Ανδρουλάκη η κριτική θα είναι έντονη  για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Για ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο 
Εκτός από την τακτική που θα ακολουθήσει στην Αντιπολίτευση, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε και τους στόχους που έχει για το κόμμα του. Στην δευτερολογία του, το Σάββατο η οποία είχε έντονο πολιτικό στοιχείο έκανε λόγο για ένα κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο όπως εξήγησε θα υλοποιηθεί μέσα από τις συμμαχίες που θα χτίσει με την κοινωνία. «Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ του κράτους και των πολιτών, που θα σφυρηλατεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, κάνοντας την κοινωνία σύμμαχο στις μεγάλες αλλαγές. Σήμερα, η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια σοβαρή αντιπολίτευση, που θα δίνει καθημερινές μάχες δίπλα στον πολίτη, με σχέδιο, αξιοπιστία και προοπτική. Με διάθεση συναινέσεων αλλά και με δημιουργική κριτική και αντιπροτάσεις όπου διαφωνούμε. Κριτήριο μας θα είναι πάντα το εθνικό συμφέρον, ο ορθός λόγος, ο σεβασμός στους θεσμούς και τη Δημοκρατία. Θα αγωνιστούμε, λοιπόν, ώστε η Δημοκρατική Παράταξη να είναι στην πρωτοπορία για μια κοινωνία αυτοπεποίθησης και υψηλών προσδοκιών. Για να εδραιώσουμε την ισχυρή παρουσία της πατρίδας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο». Τα παραπάνω λόγια του Νίκου Ανδρουλάκη παρουσιάζουν την ταυτότητα που θέλει ο ίδιος για το ΠΑΣΟΚ. 

Share.

Comments are closed.