ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: O Μητσοτάκης να ακούει πιο προσεκτικά τις προτάσεις για τις 150.000 κοινωνικές κατοικίες και να αναζητήσει τεχνογνωσία

0

Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να απαξιώσει,  από το βήμα της Βουλής την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για την οικοδόμηση συνολικά 150.000 κοινωνικών κατοικιών ο οποίος την κοστολόγησε στα… 15 δις ευρώ κάνοντας υπολογισμούς ανά τετραγωνικό.
Έτσι μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπερψήφιση ή όχι των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ, δεν στάθηκε μόνο στην δευτερολογία του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά εξέδωσε και ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα
«Αντί ο κ. Μητσοτάκης να αστειεύεται για το κόστος του τετραγωνικού μέτρου, στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ας αναζητήσει την τεχνογνωσία από τους ομολόγους του της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Αυστρίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
«Καλό θα είναι ο κ. Πρωθυπουργός να ακούει πιο προσεκτικά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ώστε να μην εκτίθεται.
Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι η δεξαμενή των 150.000 κοινωνικών κατοικιών θα προκύψει από νεόδμητες κατοικίες, που θα κατασκευαστούν με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.
Τη δεξαμενή θα συμπληρώσουν ιδιωτικές κατοικίες, που θα διαθέσουν προς ενοικίαση οι ιδιοκτήτες τους αξιοποιώντας φορολογικά και άλλα κίνητρα.
Αντί ο κ. Μητσοτάκης να αστειεύεται για το κόστος του τετραγωνικού μέτρου, στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ας αναζητήσει την τεχνογνωσία από τους ομολόγούς του της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Αυστρίας.
Ίσως του φανεί χρήσιμη, καθώς η κυβέρνησή του ενέταξε μόλις 100 κατοικίες στο Ταμείο Ανάκαμψης ενώ η Πορτογαλία 26.000, η Ιταλία 10.000 και η Ισπανία 20.000 κατοικίες

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner