Ανδρουλάκης: Θα είμαστε η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα [Βίντεο]

0

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στην Βουλή κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων που θα ολοκληρωθούν με την ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μια από τις παρενέργειες της κρίσης, είναι η κακοποίηση των λέξεων. Οι λέξεις πρόοδος, Αριστερά, μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός. Στην αφετηρία αυτής της νέας τετραετίας, ας κάνουμε μία προσπάθεια να συμφωνήσουμε στα βασικά. Τι σημαίνει εκσυγχρονισμός; Για μας είναι η προσπάθεια λειτουργίας του κράτους, οι θεσμοί, η ποιότητα των πολιτών να προσεγγίζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν μπορείτε να αυτοπροβάλλεστε ως φορέας εκσυγχρονισμού όταν εξαιτίας των επιλογών σας, η απόσταση μεγαλώνει. Η αναλογία άμεσων προς έμμεσων φόρων επιδεινώθηκε τα προηγούμενα χρόνια επιβαρύνοντας τους αδύναμους».
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ανέφερε στην συνέχεια: «Η αναλογία άμεσων προς έμμεσων φόρων επιδεινώθηκε τα προηγούμενα χρόνια επιβαρύνοντας τους αδύναμους. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών είναι η τρίτη χαμηλότερη στην Ευρώπη».

«Για εμάς το πρόταγμα είναι ξεκάθαρο. Μια ανοιχτή συμμετοχική δημοκρατία που δεν κάνει διακρίσεις και διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των πολιτών. Μιλάτε για άριστους αλλά επιλέγετε συνεχώς τους αρεστούς. Δεν αντιμετωπίζετε συνειδητά την αναξιοκρατία, γιατί είναι κυρίαρχο εργαλείο άσκησης της πολιτικής σας», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Οι μεγάλες αλλαγές προϋποθέτουν όραμα, γενναιότητα, πολιτική αυτονομία, εμείς τα διαθέτουμε και είμαστε εδώ να εργαστούμε για τις μεγάλες αλλαγές, χωρίς να λογαριάσουμε το πολιτικό κόστος», συνέχισε.
Στην συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των υποκλοπών, λέγοντας ότι το οργάνωσε «παρακράτος». «Περιμένω κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθείτε για αυτή την άποψη που εξέφρασε ο υπουργός σας, καθώς για το κορυφαίο ζήτημα της διάκρισης των εξουσιών και σεβασμού του κράτους δικαίου μείνατε σιωπηλοί. Επικαλεστήκατε καταχρηστικά το απόρρητο σε αυτή την νοσηρή υπόθεση, για να συγκαλύψετε το σκάνδαλο, αλλά δεν διστάσατε να κάνετε προεκλογική εκστρατεία για ένα ευαίσθητο θέμα, σε μία ευαίσθητη χρονική στιγμή για την πατρίδα μας, με τα δελτία της ΕΥΠ».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε στην συνέχεια: «Κάνατε λόγο για πληγές που μας καταδιώκουν από το παρελθόν. Όχι μόνο δεν τις θεραπεύσατε, αλλά ανοίξατε και καινούριες. Η κυβέρνηση υπόσχεται ανάπτυξη, απασχόληση, αύξηση μισθών και κοινωνική ευημερία. Το θέμα είναι σε ποιους απευθύνεται. Θέτει τον στόχο την μείωση της ανεργίας στα 8%. Σας είναι όμως αδιάφορο, αν η μείωση της ανεργίας γίνεται με ευκαιριακές δουλειές και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας των 400-500 ευρώ που συμβαίνει σήμερα. Άλλες δεσμεύσεις λέγανε στους πολίτες και άλλες στις Βρυξέλλες. Το όραμα μας για την Ελλάδα του 2030, δεν συμβαδίζει με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, που υπονομεύουν κλαδικές και συλλογικές συμβάσεις και υποβαθμισμένη επιθεώρηση εργασίας. Εμείς δεν θα δεχθούμε ως κανονικότητα ενώ είναι από τους πιο μορφωμένους στην Ευρώπη, να έχουν λιγοστές ευκαιρίες, χαμηλούς μισθούς και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Είναι ώρα για νέες ρυθμίσεις, με κανόνες και ασφάλεια για τον εργαζόμενο».

Δείτε βίντεο με την δευτερολογία του κ. Ανδρουλάκη

Share.

Comments are closed.