«Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» – Γιάννης Μυλωνάκης: Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μίσθωσε ακίνητο για χρήση που δεν επιτρέπεται!

0

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται να μπαίνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, αυτή τη φορά σε ό,τι αφορά το χρονίζον θέμα της φιλοξενίας των οχημάτων αλλά και μέρους των υπηρεσιών της διεύθυνσης Καθαριότητας. Κι αυτό καθώς η προσπάθεια να βρεθεί μία -έστω και προσωρινή- λύση σε οικόπεδο στην περιοχή «Έθνος» στον Δήμο Χαλανδρίου μάλλον «ναυάγησε» για τα καλά. Για τον λόγο αυτόν μισθώθηκε το ακίνητο επί της οδού Επαμεινώνδα και Λουκή Ακρίτα, στο Χαλάνδρι, έναντι του ποσού 1.850,00€/μήνα για 3 έτη και μάλιστα συνεργεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιούν εργασίες διαμόρφωσης στον εν λόγω χώρο!!!
Μόνο που είχε… ξεχαστεί μια σημαντική λεπτομέρεια: Δεν είχε διασφαλιστεί ότι οι χρήσεις γης για το συγκεκριμένο ακίνητο επέτρεπαν στο Δήμο Αγίας Παρασκευής να το χρησιμοποιήσει για το σκοπό που επιθυμούσε.
Συγκεκριμένα με έγγραφό του (4/7/2023) ο Δήμος Χαλανδρίου, μέσω της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες του χώρου, αλλά και το γραφείο του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο προορίζεται για χρήση αμιγούς κατοικίας και, ως εκ τούτου, δεν επιτρέπονται χρήσεις: α) Στάθμευση (κτήρια – γήπεδα) και β) σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

 

 

Για το λόγο αυτόν η Δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή», Γιάννης Μυλωνάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

«Άλλο ένα δείγμα ασύλληπτης προχειρότητας από τη δημοτική αρχή του κ. Β. Ζορμπά
Μίσθωσε ακίνητο στο Χαλάνδρι για να μεταφέρει το οχήματα της καθαριότητας, το οποίο βρίσκεται σε χώρο αμιγούς κατοικίας!

Δεν έχει τέλος, όπως φαίνεται, η προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα της πόλης. Αυτή τη φορά «θύμα» αυτής της προχειρότητας έπεσε το ακίνητο που μίσθωσε πριν λίγο καιρό ο Δήμος στην εκτός σχεδίου περιοχή «Έθνος» στο Χαλάνδρι, για την εγκατάσταση μέρους της Διεύθυνσης Καθαριότητας και μηχανημάτων έργου του Δήμου μας.
Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή», προκειμένου να διευκολύνει τη δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το «καυτό» αυτό ζήτημα -και σε πείσμα των όσων υποστηρίζει ο κ. Ζορμπάς για τη στάση της αντιπολίτευσης- ψήφισε την εισήγηση. Κι αυτό παρά τη σταθερή μας άποψη, που επανειλημμένα έχει εκφράσει ο επικεφαλής μας Γιάννης Μυλωνάκης, ότι για τη στάθμευση των οχημάτων του Δήμου μας μόνιμη λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσω της αξιοποίησης του χώρου κάτω από τη γέφυρα του Σταυρού.
 Παρά τη συναίνεσή μας, όμως, ο δήμαρχος κατάφερε για άλλη μια φορά να μας εκπλήξει δυσάρεστα. Κι αυτό καθώς δεν φρόντισε να έχει διασφαλίσει ότι στον χώρο που θα μίσθωνε στο Χαλάνδρι οι χρήσεις γης δεν επιτρέπουν τη στάθμευση οχημάτων. Έτσι, μετά τη μίσθωση -κι ενώ τα συνεργεία του Δήμου μας πραγματοποιούν εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο- έρχεται ο Δήμος Χαλανδρίου με επίσημο έγγραφο και ενημερώνει ότι το εν λόγω ακίνητο έχει χρήσεις αμιγούς κατοικίας και άρα είναι ακατάλληλο για τους λόγους που εμείς επιθυμούμε να το χρησιμοποιήσουμε!
Με άλλα λόγια, ο Δήμος μας δαπανά χρήματα για τη διαμόρφωση ενός χώρου τον οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για τον λόγο που τον μίσθωσε, ενώ το θέμα των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Καθαριότητας εξακολουθούν να παραμένουν στον… αέρα.
Φθάνει πια με την προχειρότητα και την πολιτική του «πάμε και βλέπουμε» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Η πόλη χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα εργάζεται με σχέδιο και κοινή λογική και θα λύνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματά της. Κι αυτή τη δημοτική αρχή θα επιλέξει στις εκλογές του Οκτωβρίου…»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner