Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος – «Αμιγώς πολιτικοί οι λόγοι» – Η αντίδραση του κόμματος

0

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σήμερα το πρωί, με επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη και επικαλούμενος αμιγώς πολιτικούς λόγους.
«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.
ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη
».


Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν υποψήφιος και για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά τερμάτισε τρίτος στις εσωκομματικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2021, πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Πέντε μέρες μετά τις εκλογές ο κ. Λοβέρδος επισκέφθηκε τον νέο υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Εργασίας που μόλις είχε αναλάβει, ένα πόστο από το οποίο πέρασε και ο ίδιος την περίοδο 2009-2010.
Έγραψε μάλιστα τότε στο twitter: «Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εργασίας @AdonisGeorgiadi για το αντικείμενο ενός υπουργείου στο οποίο υπηρέτησα στα πιο δύσκολα χρόνια (2009-2010). Συζητήσαμε για τα μεγάλα θέματα του υπουργείου και του ευχήθηκα να είναι αποτελεσματικός


Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη
Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου: “Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές”.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές, αλλά δεν εξελέγη καθώς την μοναδική έδρα που κέρδισε το κόμμα στον Βόρειο τομέα Αθηνών πήρε η Μιλένα Αποστολάκη.
Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Απριλίου του 2000 και εκλεγόταν ανελλιπώς μέχρι και τις εκλογές του Ιουνίου του 2019.

Ο Δημήτρης Μάντζος για την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου
Ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ  σχολίασε την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου λέγοντας πως: «Είναι μια επιλογή, ο καθένας κάνει την επιλογή του και κρίνεται από αυτή».

Την ίδια στιγμή για την επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου στο Νίκο Ανδρουλάκη δεν θέλησε να σχολιάσει πολλά πράγματα και αρκέστηκε απλώς στο ότι είναι πολύ νωρίς να το συζητήσουμε. «Είναι μια επιλογή, όπως πολλές γίνονται στις ζωές και όπως κάθε επιλογή θέλει μια αξιολόγηση».
Επεσήμανε παράλληλα ότι για να εμπνεύσει ξανά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να έχει ως στόχο την συσπείρωση στελεχών αλλά να εμπνεύσει τους πολίτες με ένα πρόγραμμα εναλλακτικής διακυβέρνησης.
«Το προσκλητήριο του Κινήματος δεν πρέπει να απευθύνεται σε στελέχη αλλά να εμπνέει τους πολίτες», τόνισε ο κ. Μάντζος.

Share.

Comments are closed.