«Επιτροπή Αυτοδιοίκησης» ΠΑΣΟΚ: Πρώτη καταγραφή των δεδομένων χωρίς να πέσουν ονόματα στο τραπέζι

0

Χθες ανακοινώθηκε και συνεδρίασε μάλιστα για πρώτη φορά, η επιτροπή αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη με τη συμμετοχή έμπειρων αλλά και νέων στελεχών. Μετέχουν οι Βαγγέλης Αργύρης, Βασίλης Βαλασόπουλος, Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Σίμος Δανιηλίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γαβριήλ Κουρής, Ξενοφών Μανιατογιάννης, Νίκος Μήλης, Κατερίνα Μπατζελή, Μανώλης Όθωνας, Κων/νος Παπαγεωργίου, Γιώργος Πετρίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Χριστίνα Σταρακά, Δημήτρης Τσιμπανάκος, Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ενώ την υψηλή εποπτεία έχει ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.
Στην παρθενική συνεδρίαση όπου έγινε μια πρώτη καταγραφή των δεδομένων – αρχικά στις περιφέρειες – χωρίς να πέσουν ονόματα στο τραπέζι.
Παποίθηση και των 16 της επιτροπής αυτοδιοίκησης ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει τη μάχη στις περιφέρειες με ευρύτερα σχήματαχωρίς κεντρική συμφωνία με άλλο κόμμα και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ – με υποψηφίους που να έχουν πολιτική σηματοδότηση.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά FM 90,1 με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Μάντζος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή deals κορυφής, ούτε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα να μοιράσουν τα ιμάτια της αυτοδιοίκησης. Εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής. Έχουμε και τα πρόσωπα και τις παρατάξεις, όπως και στα δύσκολα χρόνια, ώστε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας, απηχώντας τις δικές μας απόψεις για την αυτοδιοίκηση, την περιφερειακή ανάπτυξη, και εκφράζοντας αυθεντικά τις ανάγκες των πολιτών στην τοπική κοινωνία».
Στην συνεδρίαση της επιτροπής ως γενική αρχή διατυπώθηκε και η εκτίμηση ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου υπάρχει η δυνατότητα διεμβολισμού αδύναμων υποψηφιοτήτων από τη ΝΔ κυρίως αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που να δίνει προοπτική ίσως για μάχη στον β’ γύρο, να επιστρατευτούν ακόμη και κεντρικά πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Είναι σαφές ότι η περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Αθηναίων απαιτούν λεπτούς χειρισμούς καθώς πρόκειται για περιπτώσεις υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Ως εκ τούτου οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη, με βάση την στρατηγική και τις δυναμικές που θα αναπτυχθούν.
Για τον δήμο Πειραιά, θεωρείται δεδομένο ότι θα στηριχθεί ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.
Ως προς την περιφέρεια Αττικής, το ΠΑΣΟΚ αναζητά υποψήφιο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Γιώργο Πατούλη αλλά χρίσματα δεν έχουν δοθεί ακόμη. Υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο Γιάννης Σγουρός, ενώ πλασάρεται και ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τον οποίο αναμένεται να υποστηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν κλειδώσει οι υποψήφιοι τους οποίους θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ:
Ο Χρήστος Παπαστεργίου στην Κεντρική Μακεδονία, ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη και πιθανότατα η Γεωργία Ζεμπελιάδου στην Δυτική Μακεδονία.
Για την Πελοπόννησο ακούγεται το όνομα του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρου ο οποίος δείχνει να ενδιαφέρεται καθώς ακούγεται ότι έχει και την αποδοχή μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο στη Χ. Τρικούπη μελετούν και τις υποψηφιότητες: της Κατερίνας Ταγαρά που βγήκε βουλευτής Κορίνθου στις εκλογές του Μαΐου, πρώτη σε σταυρούς, ωστόσο στις κάλπες του Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλε την συγκεκριμένη έδρα, και του Παναγιώτη Αδαμόπουλου που «έπαθε» το ίδιο στην Μεσσηνία.
Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά.

Share.

Comments are closed.