Αγία Παρασκευή: Κλείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κοντόπευκο– Οι πρώτες αντιδράσεις από τις δημοτικές παρατάξεις

0

Με απόφαση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου κλείνει το υποκατάστημα που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής.
Η είδηση, όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους της πόλης, αλλά και στις δημοτικές παρατάξεις, που καλούν τον δήμαρχος Βασίλη Ζορμπά να κινητοποιηθεί ώστε να αποτρέψει αυτή τη δυσμενή εξέλιξη για την Αγία Πασρασκευή.

Η αντίδραση Δημοτικών Παρατάξεων και του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Νίκη των Πολιτών: Κλείνουν το κατάστημα ΕΛΤΑ Κοντόπευκου
Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Νίκη των Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Σταθόπουλο αναφέρει: «Όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία (από τη Διαύγεια), κλείνει στις 10/7 το υποκατάστημα του Ταχυδρομείου στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής.
Εξαιρετικά λυπηρό νέο.
Το καταγγέλλουμε και καλούμε τους βουλευτές και Υπουργούς του Βορείου Τομέα να το αποτρέψουν.
Η Αγία Παρασκευή δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το μικρό κατάστημα της οδού Αγ. Ιωάννου.
Η Δημοτική αρχή οφείλει να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή: Να «βάλουμε όλοι πλάτη» να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κοντόπευκο
Η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλωνάκη, σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Να βγει μπροστά ο δήμαρχος και να διεκδικήσει την ακύρωση της απόφασης που θα βάλει σε ταλαιπωρία χιλιάδες συμπολίτες μας
Με απόφαση που έλαβε η διοίκηση των ΕΛΤΑ, κλείνει από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 το κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Κοντόπευκο, αφήνοντας μια ολόκληρη περιοχή χωρίς ταχυδρομική υπηρεσία.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη δημόσια υπηρεσία που κλείνει στην πόλη μας, αφού τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε τη διαρκή «αποψίλωση» της Αγίας Παρασκευής από κρίσιμους κρατικούς φορείς, που εξυπηρετούν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.
Τώρα, δεν είναι ώρα ούτε για συσκέψεις, ούτε για συζητήσεις. Όσο υπάρχει ακόμη καιρός, καλούμε τον δήμαρχο να βγει επιτέλους μπροστά, να αξιοποιήσει όσες γνωριμίες έχει στη «φιλική» του κυβέρνηση, να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και να πιέσει – διεκδικήσει να πάρουν πίσω τα ΕΛΤΑ αυτή τη δυσμενή για τους κατοίκους της πόλης μας απόφαση.
Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» και ο επικεφαλής του Γιάννης Μυλωνάκης τίθενται στη διάθεση του δημάρχου προκειμένου να συμβάλλουν με κάθε τρόπο και σε κάθε συνάντηση για να αποτρέψουμε το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Κοντόπευκο.
Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό. Τώρα, όλοι μαζί, να «βάλουμε πλάτη» για να αποτρέψουμε την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας

Όραμα για την Αγία Παρασκευή: Η απαξίωση της Αγίας Παρασκευής να σταματήσει τώρα
Ο επικεφαλής της δημοτική ς παράταξης «Όραμα για την Αγία Παρασκευή», Κωνσταντίνος Τσιαμπάς τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους του Κοντόπευκου οι πληροφορίες που προεξοφλούν το κλείσιμο του τμήματος εξυπηρέτησης πολιτών του καταστήματος των ΕΛΤΑ που εδρεύει επί της οδού Κορυτσάς.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:
Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε το θέμα; Έχετε προβεί προς ενημέρωση των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων ώστε να κινητοποιηθούν όλοι και να αποτραπεί η απομάκρυνση μιας ακόμη υπηρεσίας που εξυπηρετεί τους δημότες μας;
Φτάνει η ταλαιπωρία των δημοτών, μετά την εφορία, την τροχαία κ.α. δεν είναι δυνατόν να κλείσει και το τμήμα κοινού στα ΕΛΤΑ.
Η απαξίωση της Αγίας Παρασκευής, της πόλης μας, πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.»

Η αντίδραση του Δημάρχου Αγ. Παρασκευής: Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Κοντόπευκο
Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, πήρε θέση πριν από λίγο, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, με την οποία παρακαλεί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «νέο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κύριο Παπαστεστεργίου να μελετήσει και να επανεξετάσει την απόφαση του ΔΣ των ΕΛΤΑ»:
«Η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ κυρίου Γρηγόρη Σκλήκα, με ΑΔΑ:Ψ3ΣΣΟΡΡ2-54Θ, για αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητος του καταστήματος των ΕΛΤΑ Κοντοπεύκου, από 10-07-2023, βρίσκει όλους τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής και εμένα προσωπικά κάθετα αντίθετους. Παρακαλώ τον νέο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κύριο Παπαστεστεργίου να μελετήσει και να επανεξετάσει την απόφαση του ΔΣ των ΕΛΤΑ».

Share.

Comments are closed.