ΣΥΡΙΖΑ: Τον Σεπτέμβριο η εκλογή προέδρου – Μεταβατικός πρόεδρος ο Φάμελλος, Αντιπρόεδρος Βουλής η Γεροβασίλη – 15-16 Ιουλίου συνεδριάζει η Κ.Ε.

0

Μετά από επτά ώρες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στην επόμενη μέρα το κόμμα.
Μεταβατικός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής θα προταθεί η Όλγα Γεροβασίλη.
Γραμματέας ορίζεται ο Δημήτρης Καλαματιανός, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται κατά σειρά οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.
Την τελική απόφαση πάντως θα λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για του εκπροσώπους, καθώς υπάρχει η αντιπρόταση, αντί της Θεοδώρας Τζάκρη θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου να λάβει η Σία Αναγνωστοπούλου.
Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προκρίθηκε στην Πολιτική Γραμματεία, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει 15-16 Ιουλίου και εκεί αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των υποψηφίων που προτίθενται να συμμετάσχουν στην κούρσα διαδοχής.
Πιθανοί υποψήφιοι είναι οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Διονύσης Τεμπονέρας, Ρένα Δούρου αλλά και ο Παύλος Πολάκης.
Να σημειωθεί πάντως ότι στελέχη από την «ομπρέλα» ζητούσαν να γίνει συνέδριο και εκλογή προέδρου το ταχύτερο δυνατό, ακόμη και μέσα στο Ιούλιο.
Όσον αφορά την ηγεσία του κόμματος, έως ότου εκλεγεί ο νέος επικεφαλής του κόμματος, ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ έχει προτείνει μια «μεταβατική συλλογική ηγεσία», που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκος Παππάς.
Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε επίσης ότι καλύτερα θα ήταν η εκλογή προέδρου και οι προσυνεδριακές διαδικασίες να πάνε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Share.

Comments are closed.