Εκλογές 2023: Καραμπόλες με τις έδρες – Χάνει μια η ΝΔ στο Επικρατείας και μια ο ΣΥΡΙΖΑ

0

Χάνει μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης για την κατανομή των εδρών στις εκλογές 2023.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα στις Σέρρες, χάνει ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής  και από 48 τελικά έχει 47 ενώ την έδρα κερδίζει το ΚΚΕ που από 20 βουλευτές τελικά εκλέγει 21.
Ανακατατάξεις υπάρχουν στις εκλογικές περιφέρεις, καθώς η Νέα Δημοκρατία χάνει την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου και την κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας και ο Αλέξανδρος Καζαμίας.
Στην περιφέρεια Ιωαννίνων δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς της ΝΔ, την έδρα κερδίζει ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος του ΚΚΕ και στην Δυτική Αττική δεν εκλέγεται ο Σταμάτης Πουλής (Νέα Δημοκρατία).
Τις αυτές έδρες τις παίρνει η Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Πειραιά  όπου επανέρχεται στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης (ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974) και στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης.
Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο κερδίζει μία έδρα στην Α’ Αθήνας και μπαίνει στη βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδρα στις Σέρρες, και η «καραμπόλα» με την μία από τις έδρες της Β’ Πειραιά την οποία χάνει η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» – στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης  – και αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική. Την συγκεκριμένη έδρα καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης.

Share.

Comments are closed.