Ο Μιχάλης Κατρίνης στο Πρώτο για κυβερνητικό σχήμα: Ίδιος ο κεντρικός πυρήνας – Διατηρείται ένα σφικτό σύστημα ελέγχου

0

 «Το γεγονός ότι πάλι μια ομάδα στελεχών που ήταν γύρω από τον Μητσοτάκη σε διάφορες θέσεις, απλώς αλλάζει ρόλους ή αλλάζει υπουργεία, δείχνει ότι υπάρχει ένα σφικτό σύστημα ελέγχου το οποίο διατηρείται», σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μιλώντας για το νέο κυβερνητικό σχήμα, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο. «Σχεδόν 8 στους 10 υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης παραμένουν στην κυβέρνηση ίσως και παραπάνω. Άρα δεν μιλάμε για μια νέα κυβέρνηση. Ουσιαστικά μιλάμε για αλλαγή χαρτοφυλακίου» είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι ο κεντρικός πυρήνας τον οποίο υιοθέτησε ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς θεωρεί ότι αυτό ήταν αποτελεσματικό και γι’ αυτό συνεχίζει να το εφαρμόζει. Εμείς παρόλα αυτά θα το αξιολογήσουμε, θα είμαστε επικριτικοί εκεί που πρέπει, θα είμαστε θετικοί εκεί που κάτι σωστό προτείνεται. Αυτός είναι ο ρόλος μιας σοβαρής αντιπολίτευσης και όχι βεβαίως της αντιπολίτευσης που δοκίμασε ο τόπος το 2019-2023» προσέθεσε ο κ. Κατρίνης.
Επιπλέον, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «δεν είναι αυτό το ευέλικτο σχήμα που κάποια στιγμή είχε αφήσει να εννοηθεί ο κ. Μητσοτάκης ότι θα υιοθετήσει» αλλά ένα μεγάλο σχήμα «με διάφορες αναλογίες μέσα».
Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκαν σε βασικά υπουργεία, ο κ. Κατρίνης σχολίασε «και άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ το 2015 μπήκαν στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και πριν από λίγες μέρες είδαμε ποια ήταν η αποτίμηση της πορείας αυτής από τον ελληνικό λαό».
«Εμάς δεν μας προβληματίζει καμία στρατηγική τακτική του κ. Μητσοτάκη. Εξάλλου πάντα υπάρχουν πρόθυμοι οι οποίοι αλλάζουν κόμματα στη λογική προφανώς και της πολιτικής ανταπόδοσης, όπως αυτό αποδεικνύεται στην πορεία του χρόνου. Το δεύτερο είναι ότι εμείς ούτως ή άλλως είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μια συγκροτημένη, αξιόπιστη και δυναμική αντιπολίτευση συνολικά στην κυβέρνηση και όχι προφανώς στα στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.
Ερωτηθείς για την είσοδο στη Βουλή του κόμματος των Σπαρτιατών και το κατά πόσο μπορεί να έχει βάση η συζήτηση για ακύρωση της εκλογής τους, ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως είναι ένα θέμα συνταγματικό και προσέθεσε πως μετά από μια εκλογική αναμέτρηση και με νωπή τη λαϊκή εντολή «όλα αυτά λαμβάνονται υπόψιν».
«Από την άλλη, υπάρχει και το ζήτημα το οποίο λέει ότι ενώ υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο και ενώ έπρεπε πιθανότατα να ανιχνευτούν αυτοί οι οποίοι ήταν υποψήφιοι με το κόμμα του Κασιδιάρη και ξαφνικά βρέθηκαν υποψήφιοι με ένα νεότευκτο κόμμα αλλά είχαν τα ίδια στοιχεία, δηλαδή για τους λόγους για τους οποίους αποκλείστηκαν από το κόμμα. Εμείς θυμίζω ότι ως ΠΑΣΟΚ είχαμε καταθέσει και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο και τις δυο φορές. Άρα εμείς έχουμε μια σταθερή γραμμή απέναντι στα εγκληματικά στοιχεία, δεν θα πω καν φασιστικά, θα πω στα εγκληματικά στοιχεία τα οποία ενδύονται το μανδύα ενός πολιτικού κόμματος. Αυτό λοιπόν αποδεικνύει ότι τελικά δεν έγινε ορθή ερμηνεία και εφαρμογή της διάταξης που ψήφισε η Βουλή. Γι’ αυτό ακριβώς σήμερα μπορούν κάποιοι να λένε ότι μπήκαν στη Βουλή των Ελλήνων» ανέφερε ακόμα ο κ. Κατρίνης, ενώ διατύπωσε την ανησυχία του, για κάποιες τάσεις που δείχνει να έχει μέρος της ελληνικής κοινωνίας. «Δεν μπορεί ένας σχηματισμός που χαρακτηρίζει εγκληματικά στοιχεία, μέσα σε 20 μέρες να φτάνει να παίρνει το 5% του εκλογικού σώματος. Αυτό πρέπει να προβληματίσει κυρίως την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε σχέση με την ποιότητα του πολιτικού λόγου και σε σχέση προφανώς με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, που απ’ ό,τι φαίνεται ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου και δεν είναι μόνο οι Σπαρτιάτες, είναι ακραία στοιχεία που είναι πέριξ του 15%, δείχνουν την αντίδρασή τους. Άρα αυτό είναι στοιχείο προβληματισμού και βελτίωσης της ποιότητας του πολιτικού έργου συνολικά» είπε καταλήγοντας ο κ. Κατρίνης.

Share.

Comments are closed.