Προφυλακίστηκαν οι εννέα Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι ως διακινητές – Στους 82 οι νεκροί του ναυαγίου

0

Την προφυλάκιση και για τους εννέα Αιγύπτιους φερόμενους ως διακινητές, αποφάσισε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας για την υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου, σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.
Η μαραθώνια η απολογία των Αιγυπτίων, φερόμενων ως διακινητών, με το κατηγορητήριο σε βάρος τους να είναι βαρύ, ολοκληρώθηκε. Η απολογία τους στο δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας και στο γραφείο της πρώτης ανακρίτριας διήρκησε περίπου  10 ώρες, με τους 9 να μεταβαίνουν ακολούθως στο γραφείο της Εισαγγελέως Πρωτοδικών. Η απόφαση έγινε γνωστή μετά τις 23:15 το βράδυ και αφορά στην προσωρινή κράτηση και για τους 9 Αιγύπτιους.

«Έδειξαν» έναν αιγύπτιο που φέρεται να έχει οργανωτικό ρόλο
Στις απολογίες τους, οι εννέα συλληφθέντες δήλωσαν πως δεν είναι διακινητές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υποστήριξαν ότι και οι ίδιοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά και κατονομάζουν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, στην Αίγυπτο που σύμφωνα με τους ίδιους- φέρεται να έχει παίξει οργανωτικό ρόλο στο ταξίδι αυτό του θανάτου με το σαπιοκάραβο… που κατέληξε στο βυθό της θάλασσας, σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου της περασμένη Τετάρτη.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, επιμένουν στη στάση τους, αρνούμενοι τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος τους, παρά το γεγονός ότι διασωθέντες του ναυαγίου τούς έχουν αναγνωρίσει.
«Δεν ανήκω σε κανένα κύκλωμα. Ξεκίνησα κι εγώ το ταξίδι μου από την Αίγυπτο, όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Πλήρωσα κανονικά το εισιτήριό μου για να έρθω στην Ευρώπη. Περίπου 7.000 δολάρια. Δεν ξέρω για ποιον λόγο με κατηγορούν», φέρεται πως είπε ένας από αυτούς.
Ένας άλλος εκ των κατηγορουμένων φέρεται πως παραδέχθηκε ότι έδινε οδηγίες στο κατάστρωμα, ισχυριζόμενος όμως ότι το έκανε με δική του πρωτοβουλία.
«Προσπαθούσα να βάλω μία τάξη στο κατάστρωμα, γιατί ήμασταν πολλά άτομα και συχνά γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος του κυκλώματος. Ό,τι έκανα, το έκανα μόνος μου, προκειμένου να βοηθήσω να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι».

Στους 82 ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών
Την ίδια ώρα μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων με 82 να είναι πλέον ο αριθμός των νεκρών μετά τα τρία πτώματα που περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς και ένα ακόμη σήμερα.

Παράλληλα, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας παραμένουν 7 άτομα με την κατάστασή τους να είναι καλύτερη και τις επόμενες ώρες να αναμένεται να μεταφερθούν και αυτοί στη δομή της Μαλακάσας.

Share.

Comments are closed.