Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για τη νέα μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο

0

Σε δήλωση προέβη ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Α. Παπανδρέου για το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου.

Αναλυτικά η δήλωση Παπανδρέου
«Η νέα μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο, δοκιμάζει την ανθρωπιά όλων μας και μαζί, αποτελεί ακόμη μια αχρείαστη απόδειξη για όσα έπρεπε και μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά δεν κάναμε.
Μπροστά στην ανθρώπινη απώλεια είναι αδιανόητο να υπάρχουν υποσημειώσεις και αιρέσεις.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και όλες οι ισχυρές χώρες, είναι πλέον η ώρα να εγκαταλείψουν τα ημίμετρα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
Τα όποια μέτρα αστυνόμευσης ή φύλαξης συνόρων, μόνο προσωρινά μπορεί να θεωρηθούν, γιατί τα κύματα των προσφυγικών ροών θα συνεχιστούν αν όλοι μας δεν αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές αιτίες που τις προκαλούν: την κλιματική αλλαγή που καταστρέφει καλλιέργειες, την καταπίεση και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αυταρχικά καθεστώτα, τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις καθώς και τις βαθιές οικονομικές ανισότητες και τη φτωχοποίηση πληθυσμών.
Σε όλα αυτά, ας σκύψει άμεσα η Ευρώπη. Και παράλληλα, για τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας που φθάνουν στα σύνορά μας, να βρεθούν συνολικές και συλλογικές πολιτικές αντιμετώπισής τους με τρόπο ανθρώπινο, για να μην θρηνούμε παρόμοιες τραγωδίες

Share.

Comments are closed.