Αναβολή προεκλογικών εκδηλώσεων λόγω του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου

0

Οι πολιτικοί αρχηγοί ακύρωσαν τις προγραμματισμένες προεκλογικές τους εκδηλώσεις λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, για να ενημερωθεί και ανέβαλε την προγραμματισμένη προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Λόγω του τραγικού ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναβάλλεται».

Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει τις σημερινές προεκλογικές εκδηλώσεις του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
«Η απίστευτη τραγωδία της Πύλου συγκλονίζει όλη την Ευρώπη. Δυστυχώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές τραγωδίες των τελευταίων ετών. Δυσκολεύεται κανείς να βρει τις λέξεις για να εκφράσει τον πόνο για τόσες ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα.
Το ναυάγιο της Πύλου ήρθε με τον πλέον δραματικό τρόπο να υπενθυμίσει ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ευκολίες, κραυγές και δημαγωγία. Δεν υπάρχουν απλές λύσεις για ένα από τα πιο σύνθετα διεθνή ζητήματα.
Μας υπενθυμίζει όμως και κάτι άλλο, πιο σημαντικό. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι νούμερα στις στατιστικές. Είναι άνθρωποι που χρήζουν σεβασμού, είναι ζωές που μετράνε όπως όλες οι άλλες ζωές. Γι’ αυτό, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τραγωδία. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ναυαγήσει η ανθρωπιά μας.
Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, αναστέλλονται οι σημερινές προεκλογικές εκδηλώσεις του κόμματος

Τέλος το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής ακύρωσε την εκδήλωση για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που είχε ανακοίνωση
Στην ακύρωση της εκδήλωσης, στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) για την παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μετέβη νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο της εκδήλωσης και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το λόγο της ακύρωσης, ενώ την ίδια στιγμή όλα τα στελέχη του κόμματος έλαβαν οδηγία να αναβάλουν κάθε πρωτοβουλία και δράση που είχαν προγραμματίσει για σήμερα. Παράλληλα αναβλήθηκε και η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.
Επιπλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Πρωθυπουργό, κ. Σαρμά, και με ενημέρωσε για το μέγεθος της τραγωδίας. Είμαστε όλοι βαθιά συγκλονισμένοι. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι. Η σκέψη μας είναι στους διασώστες, που δίνουν μάχη με τον χρόνο. Για άλλη μια φορά αυτοί οι έμποροι ψυχών οδήγησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε μια τραγωδία στη Μεσόγειο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, διότι συνεχίζουμε να έχουμε τραγικά αποτελέσματα
Παράλληλα ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μετέβη στην Καλαμάτα εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ενημερώθηκε από τις λιμενικές αρχές για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε:
“Πρόκειται για μια τραγωδία, που δεν υπάρχουν λέξεις να την περιγράψουμε. Θλίψη, οργή και πόνος για όλα αυτά που έχουν συμβεί. Πρώτο μέλημά μας είναι η περίθαλψη των διασωθέντων.Να ευχαριστήσω το λιμενικό, το ΕΚΑΒ, και τους εθελοντές για τη στήριξη και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Κάνω μια ευχή, που είναι ευχή όλων μας: Να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί”.

Share.

Comments are closed.