Κώστας Ασκούνης – «Προοπτική Ζωής»:  Συζητάμε με τους πολίτες για το πρόβλημα της στάθμευσης και το δημοτικό πάρκινγκ

0

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Καλλιθέας και πρώην Δημάρχου Κώστα Ασκούνη, για συζήτηση και αναζήτηση λύσεων στο οξυμένο πρόβλημα της στάθμευσης και της υποβάθμισης της περιοχής γύρω από το δημοτικό πάρκινγκ στο πρώην οικόπεδο ΒΙΚΑ – EXPRESS SERVICE.
Ο Κώστας Ασκούνης απευθυνόμενος προς τους κατοίκους αναφέρθηκε στην υπονόμευση από τη Δημοτική Αρχή της αξιοποίησης του οικοπέδου των 6 περίπου στρεμμάτων, που παρακμάζει τα τελευταία 9 χρόνια, καθώς ούτε ο υπέργειος χώρος αξιοποιήθηκε προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος, ούτε το υπόγειο πάρκινγκ 3ων επιπέδων και 437 θέσεων εκμεταλλεύτηκε, προκειμένου να ελαφρύνει το μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καλλιθέας.
Όπως τόνισε είναι μία μεγάλη επένδυση που έχει εγκαταλειφθεί και απαξιωθεί. «Όπου κι αν κοιτάξεις, παντού υπάρχει η εγκατάλειψη, η ερημιά, η καταστροφή και ο βανδαλισμός», ενώ αναφέρθηκε στους δύο εσκεμμένους εμπρησμούς με στόχο την κλοπή χαλκού και όχι μόνο.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας καταλόγισε ολιγωρία στον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος «άφησε 9 χρόνια τον χώρο στην πλήρη εγκατάλειψη, καθώς δεν ασχολήθηκε συστηματικά, με επιμονή και με σχέδιο για να λειτουργήσει το πάρκινγκ και να αξιοποιήσει τον υπέργειο χώρο». Επεσήμανε δε, πως με τη στάση του «επέτρεψε στο Υπουργείο και στην κατασκευάστρια εταιρεία να εγκαταλείψουν μία μεγάλη επένδυση, με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει γίνει εστία μόλυνσης και να υποβαθμίζει την περιοχή μας» χαρακτηρίζοντας την αδράνεια του Δημάρχου, με μία λέξη: ΠΑΡΑΚΜΗ.
«Τα 9 χρόνια ανικανότητας, εγκατάλειψης και υποβάθμισης είναι πάρα πολλά. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην παρακμή της πόλης μας», συνέχισε ο κ. Ασκούνης.

Απευθυνόμενος προς τους κατοίκους δεσμεύτηκε πως «μέσα στον πρώτο χρόνο της νέας δημοτικής περιόδου, θα ξεκινήσουμε πρώτα την ανάπλαση του επίγειου χώρου, ώστε να γίνει εδώ ένας μεγάλος χώρος πρασίνου και αναψυχής και αμέσως μετά τη λειτουργία του Υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων».
Όπως εξήγησε «αυτό θα γίνει, ξεκινώντας άμεσα όλες τις νομικές ενέργειες, προκειμένου να άρουμε τα πάσης φύσεως εμπόδια που θέτουν το Υπ. Υποδομών & Μεταφορών και η κατασκευάστρια εταιρεία. Ταυτόχρονα, θα διεκδικήσουμε δικαστικά τις απώλειες που έχει υποστεί ο Δήμος μας τα 9 αυτά χρόνια», υπογραμμίζοντας ότι «είναι προφανές πως αυτό χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση σύγκρουσης, πρώτα με το Υπουργείο και κατόπιν με την κατασκευάστρια εταιρεία, κάτι που ο κ. Κάρναβος δεν έχει σκοπό να πράξει».
Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του, ο κ. Ασκούνης κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης της πόλης, ώστε «να ξαναβάλουμε την Καλλιθέα σε αναπτυξιακή πορεία με προοδευτικό πρόσημο και ευκαιρίες για όλους, μετατρέποντας τη γνώση, την εμπειρία, τις ικανότητες, την αποτελεσματικότητα και την αγάπη για την Καλλιθέα μας σε κινητήριο δύναμη για το αύριο που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε».
«Αυτή είναι η χρονιά που όλοι περιμέναμε. Η χρονιά της επανεκκίνησης για την Καλλιθέα» τόνισε με νόημα ο κ. Ασκούνης
Στη δημόσια συζήτηση του Κώστα Ασκούνη με τους πολίτες, τοποθετήθηκαν  επί του συγκεκριμένου ζητήματος η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ευτυχιάδου Ιωάννα, οι κάτοικοι κ.κ. Αναγνωστάκος Γιώργος, Αδαμίδης Παναγιώτης κ.ά.

Share.

Comments are closed.