Κρέμασε τα παπούτσια του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς – Συγκίνηση στο «αντίο» της Μίλαν [Βίντεο]

0

Μοναδική αποθέωση γνώρισε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από τον κόσμο της Μίλαν, στο τελευταίο ματς της σεζόν, με τον Σουηδό θρύλο να ανακοινώνει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Ο «Ιμπρα» δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνηση του, την ώρα που ο κόσμος της Μίλαν τον αποθέωνε και με βουρκωμένα μάτια είπε το δικό του «ευχαριστώ» στους «ροσονέρι» για τις στιγμές που έζησε στο Μιλάνο.
«Με υποδεχτήκατε με ανοιχτές αγκαλιές με κάνατε να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου, θα είμαι Μιλανίστα για όλη τη ζωή μου, Έφτασε η στιγμή να πω τσάο στο ποδόσφαιρο, όχι σε εσάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος Ζλάταν.
Η Μίλαν, ο σύλλογος στον οποίο επέστρεψε στα τέλη του 2019 και στον οποίο συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην επαναφορά στην κορυφή, με αποκορύφωμα τον τίτλο του πρωταθλητή Ιταλίας το 2022, ανακοίνωσε το προσεχές Σάββατο (10 Ιουνίου) εκδήλωση-τελετή για να «ευχαριστήσει τον Ζλάταν για τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε μαζί».


Λόγω αλλεπάλληλων τραυματισμών, ο 40χρονος άσος είχε δυσκολία να αγωνιστεί αυτή τη σεζόν. Ο «Ίμπρα» επέστρεψε στους αγώνες μόλις τον Φεβρουάριο, μετά από χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο τον Μάιο του 2022. Ο Σουηδός ξεκίνησε μόλις ένα παιχνίδιa αυτή τη σεζόν, τον Μάρτιο, στη νίκη με 3-1 απέναντι στην Ουντινέζε.
Έπειτα, έγινε ο «γηραιότερος» σκόρερ στην ιστορία της Serie A. Στα τέλη Μαρτίου ήλπιζε ακόμα ότι θα μπορούσε να παίξει στο Euro 2024, την επόμενη χρονιά στη Γερμανία. Αλλά στη συνέχεια ήρθε ξανά ένας τραυματισμός στη γάμπα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης πριν από αγώνα τον Απρίλιο και έκτοτε τελείωσε τη σεζόν στον πάγκο, όπου ήταν και πάλι για το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του το βράδυ της Κυριακής.
«Μπορούμε μόνο να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχει κάνει για εμάς. Και είναι λυπηρό που ένας τέτοιος πρωταθλητής δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο», σχολίασε ο προπονητής των «Ροσονέρι» Στέφανο Πιόλι στο κανάλι του συλλόγου της Λομβαρδίας.
«Προπόνησα έναν πρωταθλητή, τον καλύτερο. Είμαι πολύ λυπημένος. Καταλαβαίνω ότι δεν ήταν εύκολο. Ο Ζλάταν ήταν σίγουρα σημείο αναφοράς για μένα και για την ομάδα».
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κατάκτησε τον πρώτο τίτλο του στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη Μίλαν, το 2011. Στην τεράστια καριέρα του αγωνίστηκε επίσης σε Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας πολλούς τίτλους πρωταθλήματος στο ενεργητικό του, δύο στην Ολλανδία, πέντε στην Ιταλία (τρεις με την Ίντερ, δύο με τη Μίλαν), ένα στην Ισπανία και τέσσερις στη Γαλλία. Ανάμεσα στη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την επιστροφή του στο Μιλάνο φόρεσε τα χρώματα των Λος Άντζελες Γκάλαξι, από τον Μάρτιο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2019.

Share.

Comments are closed.