Ως ύποπτοι για απιστία, ξέπλυμα και υπεξαίρεση καλούνται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, από τον εισαγγελέα

0

Για τρία κακουργήματα ελέγχονται ο ιδρυτής και μέχρι πρότινος επικεφαλής της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμουπατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του, σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών των δομών του οργανισμού.
O αρμόδιος εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία να λάβει ανωμοτί εξηγήσεις από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της «Κιβωτού», της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπό έρευνα αδίκημα της απιστίας αφορά ποσό 190 χιλιάδων ευρώ που φαίνεται να δαπανήθηκε από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή Ηπείρου, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Το ακίνητο φαίνεται να είχε αγοραστεί με μετρητά στην αντικειμενική του αξία.
Η υπεξαίρεση για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αφορά ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι που κατοικούσε το ζευγάρι. Στο εν λόγω διαμέρισμα, που ανήκε στην Κιβωτό, αλλά και σε θυρίδες των δύο ελεγχόμενων, εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 467 χιλιάδων ευρώ. Ο εισαγγελέας ελέγχει αν τα υπό έρευνα ποσά και ο τρόπος διάθεσής τους, οδηγούν και στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.
Μετά τη λήψη των εξηγήσεων του ιδρυτή και της πρεσβυτέρας, η οποία ήταν πρόεδρος της ΜΚΟ, οι καταθέσεις τους θα επιτρέψουν στον εισαγγελέα να αποφασίσει αν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε κύρια ποινική διερεύνηση ή αν θα πρέπει να κλείσει και θα αρχειοθετηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος οι οποίες του απαγγέλθηκαν μετά από έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων μετά από καταγγελίες για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση παιδιών φιλοξενούμενων σε δομές της ΜΚΟ.

Share.

Comments are closed.