ΟΦΥΠΕΚΑ: Ημερίδα και παρουσίαση λευκώματος «Εχινάδες Νήσοι – από τον μύθο στην πραγματικότητα» – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρίνιο

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, ημερίδα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί και θα διανεμηθεί δωρεάν το λεύκωμα «Εχινάδες Νήσοι – από τον μύθο στην πραγματικότητα», ενώ επίσης θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις σχετικά με τη βιοποικιλότητα των Εχινάδων Νήσων και τις διαχειριστικές δράσεις που υλοποιεί η Μονάδα Διαχείρισης.

Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι:

  • η κ. Μαρία-Βασιλική Τζατζάκη, νομική σύμβουλος ΟΦΥΠΕΚΑ που θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του οργανισμού,
  • ο κ. Γιάννης Σελιμάς, προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης με θέμα «Μονάδα Διαχείρισης και Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για τις Εχινάδες Νήσους»,
  • ο κ. Γιάννης Κασβίκης, αναπληρωτής προϊστάμενος με θέμα «Δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων για τη διαχείριση & προστασία του συμπλέγματος των Εχινάδων Νήσων»,
  • ο κ. Κώστας Βιδάκης, ΕΔΙΠ Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, θα παρουσιάσει το λεύκωμα «Εχινάδες νήσοι από τον μύθο στην πραγματικότητα» και
  • ο κ. Διονύσης Μαμάσης, Περιβαλλοντολόγος με θέμα «Εξερευνώντας την ερπετοπανίδα των Εχινάδων Νήσων»

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Καθιερώθηκε πριν από πενήντα χρόνια από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και από το 1973 έως σήμερα φέρνει στο προσκήνιο τις πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, προσκαλώντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δεσμευτούν για την προστασία του πλανήτη.
Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και οι Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας μας γιορτάζουν φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με σαράντα εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα, από την Ήπειρο και τις Πρέσπες ως τη Ροδόπη και τον Έβρο, από την Αττική έως τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και πεζοπορίες στη φύση, ενημέρωση στα Κέντρα Πληροφόρησης, δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και ενημερωτικές ημερίδες και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από την Τετάρτη 24 Μαΐου έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Ποιος είναι ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.
Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Share.

Comments are closed.