Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π. Ε. Κ.): Εξετάσεις Λυκείων – κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων

0

H συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ανοργανωσιά, προχειρότητα και επικοινωνιακή διαχείριση, σε ό,τι φορά την σημερινή κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών του Λυκείου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ε.Κ.
«Το αφήγημα του σύγχρονου επιτελικού κράτους – που τόσο πολύ διαφήμιζε η κυβέρνηση Μητσοτάκηκατέρρευσε σήμερα το πρωί (Δευτέρα) στις ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών του Λυκείου με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η ανοργανωσιά και η προχειρότητα αναδεικνύονται ως κυρίαρχα χαρακτηριστικά της “πρώην» ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. 
Η αδυναμία λειτουργίας μέσω διαδικτύου της Τράπεζας Θεμάτων (έπρεπε να είναι διαθέσιμη από τις 7.00 π.μ. τουλάχιστον και λειτούργησε στις 9.25 π.μ.) σε όλη την Ελλάδα, έδειξε ανάγλυφα ότι η κυβέρνηση της Ν. Δ. έκανε στην Παιδεία επιφανειακές «αλλαγές» με σκοπό την προβολή του μεταρρυθμιστικού της προσώπου.
Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας εξαντλείται στην επικοινωνιακή διαχείριση των πραγμάτων, αδιαφορώντας πλήρως για την οργάνωση και τη λειτουργία του συστήματος.
Η επικοινωνιακή και μόνο στρατηγική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέδωσε προσωρινά τα προσδοκώμενα εκλογικά αποτελέσματα από την Υπουργό
Την απουσία όμως ουσιαστικής πολιτικής και σχεδίου θα την υποστούμε για πολύ καιρό

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner