Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη: Παραδίδω την εντολή και οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιουνίου

0

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε πρώτα τον Αλέξη Τσίπρα ότι τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που παρέλαβε νωρίτερα από την ΠτΔ, μετά τη θριαμβευτική νίκη ΝΔ χθες, θα την επιστρέψει το απόγευμα, τηλεφωνικά. Την ίδια ενημέρωση παρείχε και στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Όπως εξήγησε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δεν αφήνουν περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης και επιπλέον δείχνουν την σαφή εντολή για την ανάδειξη και τη συγκρότηση κυβέρνησης αυτοδυναμίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα ότι οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιουνίου αλλά και ότι η Βουλή που αναδείχθηκε χθες θα ορκιστεί την ερχόμενη Κυριακή και θα διαλυθεί τη Δευτέρα.
Εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει το απόγευμα την διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ακολουθήσει η κλήση της στον Αλέξη Τσίπρα για να του παραδώσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή. Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζουν αυτή την ώρα για να δουν και πώς θα κινηθούν σε αυτό το θέμα.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνταν στον Αλέξη Τσίπρα να παραδώσει αμέσως την εντολή για να επισπευστεί η εκλογική διαδικασία και τούτο γιατί μετά από τέτοια συντριβή που υπέστη χθες ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάποια συζήτηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ο δε Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα παραλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει ουδεμία συνεργασία αλλά θα πάει στις δεύτερες εκλογές για να αυξήσει τα ποσοστά του.
Οπότε εκείνο που μένει είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συγκροτηθεί και η υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα έχει στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον καθηγητής και πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά και για τις θέσεις των υπηρεσιακών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, τους Βασίλη Κασκαρέλη και Παύλο Αποστολίδη, αντίστοιχα.

Share.

Comments are closed.