Categories: Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Πότε θα ξέρουμε με ασφάλεια τον νικητή – «Μάθε πού ψηφίζεις» – Πόσους σταυρούς βάζουμε

«Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι ασφαλές, συν πλην 0,5%», ανέφερε σε σχέση με τις αυριανές εκλογές ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος.
«Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 20:30 θα έχουμε μία καλή ενσωμάτωση και θα μπορέσουμε να πάμε σε μία ασφαλή εκτίμηση», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.
«Θέλουμε να έχουμε έναν ικανό αριθμό από κάθε Περιφέρεια για να μπορούμε να πάμε σε μία σωστή εκτίμηση. Άμεσα θα γίνεται η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από το υπ. Εσωτερικών», τόνισε ο κ. Μπακάκος, επισημαίνοντας ότι «το κομμάτι των σταυρών θα ακολουθήσει, μπορεί να φτάσει 12:00 ή 1:00 π.μ. για να το έχουμε».
Επίσης, ο κ. Μπακάκος υπογράμμισε ότι «16.303 από τους 21.500 δικαστικούς αντιπροσώπους έχουν κάνει μέχρι στιγμής εγγραφή, έχουν δηλώσει τα tablet τους και έχει ξεκινήσει η διαδικασία, ότι παρέλαβαν εκλογικό σάκο. Όποιος δεν το ενεργοποιήσει, ψάχνουμε να τον βρούμε. Αν αύριο το πρωί δούμε ότι δεν ξεκίνησαν όλα τα τμήματα, άνθρωποί μας αλλά και άνθρωποι της Περιφέρειας θα πρέπει να φτάσουν στο εκλογικό τμήμα να δουν γιατί δεν έχει ανοίξει».
Αναφερόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού, ο κ. Μπακάκος τόνισε ότι όλες οι ψήφοι θα ταξιδέψουν με σάκους και πως θα ανοίξουν στις 7:00 μ.μ. της Κυριακής.

«Μάθε πού ψηφίζεις» στις εκλογές 2023

Μέσω της ειδικής εφαρμογής του ΥΠΕΣ «Μάθε πού ψηφίζεις» μπορούν οι Έλληνες πολίτες να πληροφορηθούν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές 2023.
Στις εθνικές εκλογές 2023 μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (μέχρι τις 31/12 του έτους των εκλογών). Οι 17χρονοι (γεννηθέντες το 2006) και όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά υπολογίζονται σε 440.000!

Πόσους σταυρούς βάζουμε
Ο μέγιστος αριθμός των σταυρών προτίμησης που μπορούν να σημειώσουν οι ψηφοφόροι υπέρ υποψηφίων είναι ανάλογος με τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται από την οικεία εκλογική περιφέρεια.
Έτσι, στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας 1 μέχρι και 3 βουλευτές, σημειώνεται ένας σταυρός, όπου εκλέγονται από 4 έως και 7 βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς, από 8 έως και 12 βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς, ενώ στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από 13 βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.
Συγκεκριμένα μπορούν να βάλουν,

  • έως τέσσερις σταυρούς στις εκλογικές περιφέρειες: Α’ Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών και Α’ Θεσσαλονίκης
  • έως τρεις σταυρούς στις εκλογικές περιφέρειες: Δυτικός Τομέας Αθηνών, Β’ Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής, Αχαΐας, Β’ Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Λαρίσης
  • έως δύο σταυρούς στις εκλογικές περιφέρειες: Α’ Πειραιώς, Δυτικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσης, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος και Χανίων
  • έναν σταυρό βάζουν στις εκλογικές περιφέρειες: Αργολίδος, Αρκαδίας, ‘Αρτης, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδος, Ξάνθης, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Φλωρίνης, Φωκίδος, Χαλκιδικής και Χίου.
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Xάρης Δούκας*: Καλύτερη Συνεργασία, Καλύτερο Μέλλον

Ως δήμαρχος της Αθήνας, τους τελευταίους μήνες είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με δημάρχους πολλών…

6 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Εκδήλωση για τον απολογισμό 1 έτους κοινοβουλευτικού έργου για την Ανατολική Αττική

Ο Βουλευτής Ανατολική Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, «επιμένοντας σταθερά στην πεποίθηση ότι η λογοδοσία, η συνεργασία…

6 ώρες ago

Στέφανος Παραστατίδης*: Μια βαλκανική χώρα στην Ευρώπη ή μια ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια;

Γράφω από τα Τίρανα, όπου βρίσκομαι συμμετέχοντας σε αποστολή του ελληνικού Κοινοβουλίου (ΚΣ ΟΣΕΠ). Διαβάζω…

7 ώρες ago

Χαλάνδρι: Εκδήλωση για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων Χαλανδρίου και ο Σύλλογος Επτανησίων Αγίας Παρασκευής «Τα Ιόνια» σας προσκαλούν την…

8 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

22 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

23 ώρες ago