Πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών – μελών της Δ.Ο.Ε. για τη θερινή περίοδο 2023

0

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της που έχουν παιδιά ηλικίας έως 16 (δεκαέξι) ετών να δηλώσουν συμμετοχή για το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο του 2023 με επιδότηση από την Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ
«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για έβδομη συνεχή χρονιά, υλοποιεί την απόφαση για φιλοξενία παιδιών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο του 2023, επιδοτώντας τη φιλοξενία 500 (πεντακοσίων) παιδιών ηλικίας έως 16 (δεκαέξι) ετών με το ποσό των 200 (διακοσίων) ευρώ ανά παιδί.
Αναλυτικά:

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, που έχουν καταβάλλει στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., όπου ανήκουν, τη συνδρομή τους για το συνδικαλιστικό έτος 2022-2023.
  2. Σε περίπτωση που και οι δύο γονείς υπηρετούν στην Π.Ε. την αίτηση την συμπληρώνει μόνο ο ένας. Εφόσον κατά τη διαδικασία ελέγχου διαπιστωθεί πως και οι δύο γονείς έχουν υποβάλλει αίτηση, η μία αυτόματα θα διαγράφεται.
  3. Οι συνάδελφοι εκείνοι οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν από τη Δ.Ο.Ε. τις δύο (2) προηγούμενες θερινές περιόδους 2021 και 2022 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αλλά θα μπουν στη διαδικασία της κλήρωσης μόνο εάν και εφόσον μείνουν ελεύθερες θέσεις από την ικανοποίηση των αιτήσεων όσων υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά.
  4. Η επιλογή της κατασκήνωσης και της κατασκηνωτικής περιόδου γίνεται από τους ίδιους τους γονείς.
  5. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά (η φόρμα θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. σε ιδιαίτερο πεδίο με την ονομασία «Κατασκηνώσεις 2023») από 22 Μαΐου 2023 μέχρι και 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 13:00. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές. Η αίτηση έχει γίνει δεκτή όταν εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ».

Κάθε συνάδελφος που υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτησή του θα επισυνάπτει σκαναρισμένη (εάν υπάρχει δυσκολία στη μεταφόρτωση προτιμήστε αρχείο jpg ή jpeg), την ατομική βεβαίωση καταβολής της συνδρομής του για το συνδικαλιστικό έτος 2022-2023 από τον αντίστοιχο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε..
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η υποβολή να γίνει μόνο μέσω σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή για να αποφευχθούν πιθανά τεχνικά προβλήματα.
Με κανένα άλλο τρόπο και σε καμία άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση δεν θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά
.
Οι γονείς των παιδιών καταβάλλουν στην κατασκήνωση όλο το ποσό με την αποχώρηση των παιδιών τους. Κατόπιν, αποστέλλουν τα δικαιολογητικά στη Δ.Ο.Ε. για να τους καταβληθεί το ποσό που τους αναλογεί. Η κατάθεση των δικαιολογητικών μπορεί να γίνει είτε αυτοπροσώπως είτε αποστέλλοντας στη Δ.Ο.Ε. αποκλειστικά με courier (όχι συστημένα με ταχυδρομείο γιατί δεν μπορούν να παραληφθούν), με δική τους χρέωση, το εξοφλημένο νόμιμο πρωτότυπο παραστατικό πληρωμής για το ποσό των 200 ευρώ όπου θα αναγράφεται η φράση «μέλος της Δ.Ο.Ε.» δίπλα στο όνομά τους καθώς και φωτοτυπία της σελίδας του βιβλιαρίου με τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους όπου εμφανίζεται το ΙΒΑΝ, όπου θα κατατεθεί από τη Δ.Ο.Ε. το ποσό. Είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ονοματεπωνύμου του κάθε παιδιού.
Διευκρινίσεις:

  • Η επιλογή των παιδιών, σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων ξεπεράσει τα 500, θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση. Η κλήρωση θα γίνει στο όνομα των γονέων (ένας από κάθε οικογένεια).
  • Σε περίπτωση που οι αιτήσεις αφορούν αδέλφια, κληρώνονται όλα.
  • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 12η Ιουνίου 2023 και τα ονόματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. (doe.gr).
  • Όσοι από αυτούς που κληρώθηκαν, για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμούν, πλέον, τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, θα πρέπει να το δηλώσουν άμεσα στο email της Δ.Ο.Ε., secretariat@doe.gr, ώστε να αντικατασταθούν έγκαιρα από επιλαχόντες.
  • Τα μέλη των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και του Ι.Π.Ε.Μ. δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις
Share.

Comments are closed.