Αποσύρεται ο Κατρούγκαλος από υποψήφιος στις εκλογές μετά τον σάλο για την αύξηση των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες

0

Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον βουλευτή και πρώην υπουργό μέσω Twitter.
Αναλυτικά η δήλωση του κ Κατρούγκαλου
«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη


Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση Κατρούγκαλου σε συνέντευξή του, για επαναφορά των κρατήσεων των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στον κόσμο της αγοράς αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας
Ιδιαίτερα αυστηρή ήταν και η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στην οποία χωρίς να κατονομάζει τον Γιώργο Κατρούγκαλο, επισήμανε πως όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει εαυτόν εκτός συλλογικής προσπάθειας.

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη, λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται.
Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη.
Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή.
Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του.
 Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του
» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Αλαλούμ με τον Κατρούγκαλο, γιατί δεν μπορεί πια να βγει από τα ψηφοδέλτια παρά την παραίτησή του  – Τι θα συμβεί εάν εκλεγεί
Δεδομένου ότι βρισκόμαστε μόλις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές και τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη τυπωθεί και είναι ανέφικτο να αφαιρεθεί το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου από αυτά, προκύπτει το ερώτημα τι σημαίνει πρακτικά η εξέλιξη αυτή.
Σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή και την εκπομπή «Mega Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, του MEGA και μετά από επικοινωνία που είχε, όπως είπε, με εξ απορρήτων συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, αναζητήθηκε τρόπος για να αποσυρθεί από τώρα το όνομα του βουλευτή αλλά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα με βάση την εκλογική διαδικασία.

Έτσι, εάν γίνουν δεύτερες εκλογές, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαγράψει τον Γιώργο Κατρούγκαλο στις κάλπες της 2ας Ιουλίου που τα κόμματα θα πάνε με λίστες. Εάν όμως οι πολίτες τον ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής και δεν χρειαστεί νέα προσφυγή, τότε αν ο κ. Κατρούγκαλος θα εκλεγεί και θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής αφού ορκιστεί.
Η δημοσιογράφος επισήμανε, μιλώντας στο Mega ότι θεωρείται δεδομένο πως σε περίπτωση που ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκλεγεί, δεν θα κρατήσει την έδρα.
Στο πλαίσιο αυτό, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

Δείτε το Βίντεο από την εκπομπή του MEGA, «Mega Live News»

Share.

Comments are closed.