Ένωση Γυναικών Ελλάδας:  Ποιος θα μιλήσει για τις γυναίκες [Φωτο]

0

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) Παράρτημα Αθήνας,  οργάνωσε συζήτηση την περασμένη Κυριακή με τίτλο «Ποιος θα μιλήσει για τις γυναίκες» αναδεικνύοντας τις νέες προκλήσεις και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε διαφορετικούς τομείς. Στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση, στη ναυτιλία, στο διαδίκτυο, στα Media.
Ψυχή της, διοργάνωσης η Ζέφη Δημαδάμα, η οποία σε πείσμα των καιρών συνεχίζει με την ίδια μαχητικότητα και ένταση να αγωνίζεται για τα γυναικεία δικαίωμα.
Τα συμπεράσματα όπως αποδείχθηκαν αλλά και όπως φάνηκε από τα σχόλια των συμμετεχόντων, άφησαν και πάλι μία γλυκόπικρη γεύση.
«Η έμφυλη διάσταση και ανάγκη ίσων ευκαιριών για άντρες και γυναίκες είναι προτεραιότητα για εμάς ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Αλλά ποιος όμως θα μιλήσει για τις γυναίκες, σε αυτή την προεκλογική περίοδο; Δυστυχώς λίγοι και λίγες…» τόνισε η κ. Δήμαδάμα.
Ανάμεσα στις άλλες παρουσίες από υποψήφιες, που είδαμε, ήταν η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Ρωξάνη Μπέη, η Χριστίνα Βασιλείου και Δορυφόρου Κατερίνα.
Πάντως την παράσταση έκλεψε η  Μαρία Καρακλιούμη, της εταιρείας δημοσκοπήσεων Rass, που είπε κάποια στιγμή τόνισε μεταξύ των άλλων ότι είναι «ώρα να φτάσει το #metoo στο χώρο των MME και της πολιτικής για να γελάσουμε και να κλάψουμε».
Ενδιαφέρουσα παρουσία και η Πρόεδρος της Woman Act, Μαίη Ζάννη,  που ήρθε μαζί μαζί με την κόρη της Ολυμπία, γιατί δεν είχε πού να την αφήσει. Προβλήματα μονογονεϊκών οικογενειών στην πράξη.
Στην εκδήλωση της οποία συντόνιζε η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού, ομιλήτριες ήταν:
• Για το χώρο της εκπαίδευσης, η Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη καθηγήτρια
• Για την κατάσταση στα ΜΜΕ, η Μαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού AlphaTV
• Για τα social media η Ζηνοβία Σαπουνά, Δημοσιογράφος, συγγραφέας
• Για την ηγεσία η Μαίη Ζάννη, Πρόεδρος και Συν-ιδρύτρια της Women Act
• Για το χώρο των επιχειρήσεων η Βαλεντίνα Κορδή, Σύμβουλος Ηγεσίας & Κουλτούρας επιχειρήσεων
• Για το χώρο της ναυτιλίας η Δανάη Μπεζαντάκου, CEO Νavigator Shipping Consultants, Yes Forum
• Για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής η Ζέφη Δημαδάμα, Δρ Οικονομία- Περιβάλλον, Αντιπρόεδρος Γυναικών ΕΣΚ, Προέδρος ΕΓΕ Αθήνας
• Και για το χώρων των δημοσκοπικών εταιρειών και τις δημοσκοπήσεις η Μαρία Καρακλιούμη, Πολιτική Αναλύτρια της Rass.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος  της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, Nτένα Λογιάδου 

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.