Δημήτρης Οικονόμου*: Η ουσία των εκλογών της 21ης Μαΐου

0

Όσοι από εμάς, υποψήφιοι, περπατάμε τις γειτονιές των περιφερειών μας βλέπουμε ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και μια μαζική προσέλευση πολιτών στις εκδηλώσεις μας που δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί ούτε από αυτά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ξέρουμε βέβαια ότι η εντυπωσιακή αυτή παρουσία του λαϊκού παράγοντα δεν οφείλεται αποκλειστικά στη σχέση του μαζί του. Η κινητικότητα αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί των τελευταίων χρόνων. Επειδή με τα έργα και τις ημέρες τους μας έχουν πείσει ότι το τίμημα της ανοχής μας απέναντί τους είναι πολύ βαρύ.

Είναι φυσικό, βέβαια, μετά από μια δύσκολη μέρα, να καθόμαστε στον καναπέ, με το τηλεκοντρόλ στο χέρι. Αλλά εξίσου φυσικό είναι να σταθούμε στα πόδια μας, να κοιτάξουμε πέρα και έξω από την ανυπόφορη προπαγάνδα τους και να πάμε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, μπας και δούμε κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο. Αυτό που ψάχνουμε για να πάμε μπροστά. Και είναι ο ίδιος λόγος ο οποίος μας παρακινεί να πάμε και στις 21 Μαΐου στις κάλπες όσους δεν νοιάζονται για εμάς, αλλά για τον εαυτό τους και τα δικά τους παιδιά. Μοιάζει όλο και πιο πιθανό ότι δεν θα αφήσουμε τους υπαίτιους των δεινών της τελευταίας δεκαετίας να κάνουν την αποχή μας συχωροχάρτι τους.

Δεν έχουμε άλλα χρόνια για χάσιμο! Είναι η ώρα να αποχαιρετήσουμε την Ελλάδα που έχει παραδοθεί και να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα που μπορεί αυτά που θέλουμε. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη Δημόσια Υγεία με σχέδιο, ανθρώπους και πόρους. Με νέους να φτιάχνουν το μέλλον τους με αξιοπρέπεια και οικονομική ανεξαρτησία στην πατρίδα μας. Με εργαζόμενους με αξιοπρεπείς μισθούς, μεροκάματα και συνθήκες εργασίας. Με δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια να κάνουν κάθε μέρα και ένα βήμα μπροστά. Με την κατοικία δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για ενοικίαση σε επισκέπτες με τις τιμές και τα ενοίκιά τους στα ύψη. Δίνοντας μια ευκαιρία στο μεσογειακό μας κλίμα με όλο και περισσότερους μικρούς παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο διανομής. Για όλα αυτά και άλλα ακόμα στις 21 Μαΐου θα πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αποτυχία, την αναξιοπιστία και την παρακμή. Και ένα ακόμα μεγαλύτερο ΝΑΙ στην Αλλαγή και το Κίνημά της, το ΠΑΣΟΚ.

Η Δεξιά βέβαια αμφισβητεί αυτό το δικαίωμά μας, αμφισβητώντας ένα ακόμα δημοκρατικό μας δικαίωμα: να μη θέλουμε τον κύριο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Πιστεύουν στη Νέα Δημοκρατία ότι προκειμένου να ικανοποιήσει την ακόρεστη όρεξή της για εξουσία μπορεί να φυτεύει Predator στα τηλέφωνά μας και να επιτρέπει στους αυτουργούς να κυκλοφορούν ανάμεσά μας ασύλληπτοι. Να μας παρενοχλεί με παπαγαλάκια και «δημοσκοπήσεις». Με την ευκαιρία, το μόνο κοινό εύρημα όλων των δημοσκοπήσεων είναι ένα: το μοναδικό κόμμα που παρουσιάζει άνοδο από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές είναι ο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής!

Τίποτε από αυτά δεν μπορεί να μας λυγίσει. Ζητάμε την εντολή από τον ελληνικό λαό, και κανέναν άλλο, να ασχοληθούμε με το παρόν και το μέλλον μας. Με την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική αλλαγή που έχουν δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον όχι για κάποιο μακρινό μέλλον αλλά σήμερα, κάθε μέρα. Αφήνουμε τους τοξικούς διαξιφισμούς για το χθες σε όσους τους αφορούν και συζητάμε δημόσια για αυξημένη παραγωγικότητα, αύξηση μισθών και λιγότερες ώρες εργασίας για τους εργαζόμενους και θέσεις εργασίας για τους ανέργους. Για σχολεία και πανεπιστήμια ικανά να ενισχύουν την παιδεία μας και να ετοιμάζουν τις νέες γενιές για το μέλλον. Για δικαστήρια που να απονέμουν δικαιοσύνη γρήγορα. Για συντάξεις που να δίνονται γρήγορα.

Ζητάμε ισχυρή στήριξη, λοιπόν, να δουλέψουμε για αυτούς τους σκοπούς και όχι για να στηρίξουμε την παρακμή με αντάλλαγμα υπουργικούς θώκους. Ζητάμε τη δική σας ψήφο για μια κυβέρνηση ευρείας στήριξης σε ένα γνήσιο Κίνημα Αλλαγής που τόση ανάγκη έχουμε. Ζητάμε την εντολή σας για να αποκτήσουμε μια τέτοια κυβέρνηση. Για αυτά

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Political

* Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Αν. γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και στις εκλογές του 2019  & του 2023, ήταν υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Δείτε τα 8 προηγούμενα άρθρα του Δημήτρη Οικονόμου

Share.

Comments are closed.