Categories: Κοινωνία

Χάρης Ρώμας – Χαλάνδρι: Τεράστια η χαρά μου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης του Πεύκο Πολίτη στο Σχέδιο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Χαλάνδρι στο Φως» Χάρης Ρώμας  με ανακοίνωσή του εκφράζει την «τεράστια χαρά και συγκίν»»ηση» που αισθάνεται για «τη θριαμβευτική έκβαση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την ένταξη της περιοχής Πεύκο Πολίτη στο σχέδιο πόλεως, ένα πρόβλημα που τόσους δημότες του Χαλανδρίου ταλάνισε επί δεκαετίες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ Ρώμα
«Τεράστια χαρά και συγκίνηση αισθάνομαι για την θριαμβευτική έκβαση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών, για την ένταξη του «Πεύκου Πολίτη» στο σχέδιο πόλεως, ένα πρόβλημα που τόσους δημότες του Χαλανδρίου ταλάνισε επί δεκαετίες.
Αντιπροσωπεία αυτών των πολιτών άλλωστε, ιδιοκτητών κομματιών γης εκτός του σχεδίου πόλεως, ήρθε να με συναντήσει περίπου δύο χρόνια πριν, για να ζητήσει την βοήθειά μου.
Από εκείνη την ημέρα της πρώτης συνάντησης, που μάλιστα ήταν επεισοδιακή, δεδομένου ότι κάποιοι είχαν την παραπληροφόρηση ότι τάχα η Περιφέρεια Αττικής ήταν υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις, το πρόβλημα “ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ” έγινε και δικό μου πρόβλημα. Αφού διαπίστωσα ότι πίσω από τις καθυστερήσεις κρύβονταν λάθος αποφάσεις, ιδεοληψίες και ελλιπείς μελέτες της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου και αφού οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ζήτησαν από τον Δήμο τις απαραίτητες διορθώσεις, ξεκίνησα έναν αγώνα επαφών με ανθρώπους “κλειδιά” για να επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα στον μικρότερο δυνατό χρόνο.
 Έζησα έναν μαραθώνιο συναντήσεων και συζητήσεων με κύριο αίτημα να βρίσκεται πάντα ο τρόπος να ξεπερνιούνται οι αγκυλώσεις και τα αγκάθια, για να μην επανέρχεται κάθε φορά το πακέτο των μελετών στο αρχικό στάδιο επαναπροσδιορισμού, για να σταματήσει επιτέλους αυτό το “φτου κι απ’ την αρχή”.
Θέλω να πω ότι στην πορεία αυτή συνάντησα ανθρώπους που με άκουσαν με ενδιαφέρον και κατανόηση και πραγματικά αισθάνομαι την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω κυρίως για την ενσυναίσθησή τους απέναντι στους κατοίκους του Χαλανδρίου που απλώς διεκδικούν το αυτονόητο: τη γη τους, την περιουσία τους, το βιός τους.
Πρώτα θα ευχαριστήσω την Διευθύντρια χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, την αδίκως από κάποιους στοχοποιημένη έγκριτο μηχανικό Εύα Μικράκη, η οποία, με την βοήθεια του αγαπημένου μου συναδέλφου Περιφερειακού συμβούλου, πολιτικού μηχανικού Θανάση Κατσιγιάννη, αλλά και όλου του τεχνικού επιτελείου της Περιφέρειας Αττικής επέβλεψαν και καθοδήγησαν τις μελέτες ΑΨΟΓΑ!
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω την κυρία Νίκη Αρδίτσογλου, αντιπρόεδρο του ΣΥΠΟΘΑ, για την ειλικρινή ευαισθησία της, για τις ώρες και μέρες που ξόδεψε μαζί μου αλλά κυρίως για την υπευθυνότητα εκείνης και όλων των μελών της Επιτροπής Εγκρίσεων που με δέχτηκαν και με άκουσαν, που δεν κόλλησαν στα “μικρά” αλλά αξιολόγησαν σωστά τα “μεγάλα”.
Στο επόμενο στάδιο, εκείνο του Υπουργείου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, είχα την τύχη να γνωρίσω, να συνεργαστώ αλλά και να γίνω φίλος με δύο εξαιρετικούς ανθρώπους και επιστήμονες, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ευθύμη Μπακογιάννη, διδάκτορα πολεοδόμο, επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ καθώς επίσης και έναν από τους ικανότερους πολιτικούς που διαθέτει η χώρα μας και σπουδαίο πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ, τον αληθινά αποτελεσματικό Νίκο Ταγαρά. Δεν τους ευχαριστώ απλώς, ΤΟΥΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ!
Τέλος, ευχαριστώ τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, γιατί έκριναν ότι πρέπει να μας ακούσουν προτού πάρουν τις τελικές αποφάσεις, ειδικά τον εισηγητή πάρεδρο, τον αξιότιμο Δημήτρη Πυργάκη. Είναι πραγματικά μέγιστο κέρδος για την χώρα να υπάρχουν τέτοιοι δικαστές, αληθινά δίκαιοι.
Ο φάκελος “ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ” αφού μέχρι την ύστατη στιγμή τρέχαμε για να οριστεί μία συνεδρίαση ΚΕΣΥΠΟΘΑ που απαίτησε το Συμβούλιο Επικρατείας, επέστρεψε για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και αφού όλα θεωρήθηκαν νόμιμα, εκδόθηκε με την Απόφαση 92/23 το τελικό διάταγμα. Μένει να καθαρογραφεί και μετά να επιστρέψει στον υπουργό για την τελευταία υπογραφή, η οποία είναι σίγουρη, αφού μ’ αυτόν τον Υπουργό μαζί αγωνιστήκαμε.
Θα είμαστε παρόντες και στη συνέχεια, για να γίνει έμπρακτη εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος και να φτάσουμε, εντέλει, στην δημιουργία του καινούργιου και καλύτερου κομματιού της πόλης μας.
Θα είμαστε εκεί για να αξιοποιήσουμε τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 59-63: Μεγαλειώδης πρόκριση για το «Θρύλο» στο Final-4 της Euroleague με «διπλό» στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός ξανάκανε αυτό που ξέρει να κάνει. Πέρασε νικητής για δεύτερη φορά στη σειρά…

2 ώρες ago

Σοκ στα Βριλήσσια: Πέθανε ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννης Κοσμόπουλος – Την Παρασκευή η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κοσμόπουλος, την είδηση έκανε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

6 ώρες ago

Eurovision 2024: Οι 10 χώρες προκρίθηκαν από τον α’ ημιτελικό μεταξύ των οποίων και η Κύπρος

Χθες το βράδυ της Τρίτης (07/05) δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, πήραν…

18 ώρες ago

Χάρης Δούκας από Κωνσταντινούπολη: Η Μονή της Χώρας ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα – Συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Μετά τη συνάντησή…

1 ημέρα ago

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης*: Η Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι αποκλεισμένη από την Ρευστότητα

Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι η ακρίβεια είναι εδώ και χρόνια παρούσα και η κυβέρνηση…

1 ημέρα ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες

Τον τελευταίο χρόνο, από την εποχή που ήμουν ακόμη υποψήφιος περιφερειάρχης, αλλά και πιο εντατικά…

1 ημέρα ago