«Βούλιαξε» το Μουσείο Βορρέ στην προεκλογική ομιλία του Μανώλη Χριστοδουλάκη που ήταν βγαλμένη από άλλες εποχές! (Βίντεο – Φωτο)

0

«Βούλιαξε» από κόσμο, μέσα και έξω, το Μουσείο Βορρέ  στην Παιανία, όπου ο ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής  Μανώλης Χριστοδουλάκης πραγματοποίησε, χθες το βράδυ Κυριακή (7/5), μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που θύμισε άλλες εποχές. Ήταν μια συγκέντρωση το κλίμα την οποίας φανέρωνε την πρωτιά για τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στην Ανατολική Αττική.
Περισσότεροι από 1500 πολίτες έδωσαν το παρών στην συγκέντρωση, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι «πράσινοι» νεολαίοι διέκοψαν την ομιλία του πρώην Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, με χειροκροτήματα και συνθήματα, δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο και χρώμα. 
Η προσέλευση του κόσμου είχε αρχίσει από νωρίς, προκαλώντας όσο και να φαίνεται παράξενο μεγάλο μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους.
Συγκινημένος από την πρωτοφανή συμμετοχή και την θερμή υποδοχή που του επιφυλάχτηκε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας πως «η Αλλαγή είναι εδώ! Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Η πίστη, η ελπίδα, το πάθος για μια καλύτερη πατρίδα, για μια καλύτερη Ανατολική Αττική, είναι εδώ! Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι ο προσωπικός μου πήχης σε αυτήν την πορεία. Είναι τιμή μου να βρίσκεται το όνομα μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική.
Το μήνυμα σήμερα είναι σαφές. Η Ανατολική Αττική θα έχει και πάλι βουλευτή ή ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, από αυτό εδώ το βήμα, ζητώ την στήριξη σας, αλλά σε μία προσπάθεια συλλογική. Για να μπορέσει η παράταξη να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής».
Όπως τόνισε στη συνέχεια «η ιστορική ώρα της επιστροφής, η ιστορική ώρα της Αλλαγής έφτασε ξανά! Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, αποφασισμένο! Χάρη στη Φώφη Γεννηματά!

Χάρη στον άνεμο δημοκρατίας 270.000 προοδευτικών πολιτών που σηκώσαμε ένα χρόνο πριν την παράταξη ψηλά. Είμαστε εδώ χάρη σε όλους εσάς που δεν υποστείλατε ποτέ τη σημαία των προοδευτικών ιδεών και αξιών».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Είμαστε η δύναμη ελπίδας που έχει και πάλι ανάγκη ο τόπος. Η παράταξη που και ξέρει και μπορεί να παλέψει ξανά για μία Ανθεκτική Οικονομία, μία Δίκαιη Κοινωνία, μία Πατρίδα Ισχυρή.
«Με όραμα ξανά, με σχέδιο, με συνέπεια, με ηθική, με φιλότιμο, με αξιοπρέπεια, με αυτά που κάνουν τη διαφορά στην πολιτική» είπε αναφερόμενος στο όραμα του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα.

«Η τοξικότητα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, η πραγματική, η αληθινή ελπίδα έρχεται. Δεν είναι μονόδρομος για την χώρα το δικό τους πολιτικό αδιέξοδο. Υπάρχει άλλος δρόμος!
Γιατί πρώτα και πάνω από όλα υπάρχετε εσείς. Εσείς που δεν ακούσατε τις σειρήνες. Εσείς που δεν λυγίσατε. Εσείς που στις πιο δύσκολες ώρες, τις πιο σκοτεινές ώρες αποδείξατε ότι υπάρχει τιμή, ευθύνη, ότι υπάρχει αξιοπρέπεια στην πολιτική.
Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εσείς είστε η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Εσείς είστε η καρδιά της Παράταξης που χτυπάει ξανά δυνατά. Και αγκαλιάζει όλους όσους διψούν για ένα καλύτερο μέλλον.

Όλους όσοι στρατεύτηκαν μαζί μας χωρίς όρους, χωρίς ανταλλάγματα για καρέκλες και εξουσία, χωρίς απολίτικες συνδιαλλαγές στις πιο δύσκολες ώρες μας.
Όλους αυτούς που δεν ξεπούλησαν τις ιδέες και τη διαδρομή τους για ένα Υπουργείο ή ένα μισθό. Γιατί ΟΧΙ, δεν είμαστε όλοι ίδιοι
!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Στη συνέχεια τόνισε με νόημα καταχειροκροτούμενος από το σύνολο των παρευβρισκομένων: «Το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται, αλλά ούτε και κοπιάρεται όπως μπορεί να θέλουν κάποιοι. Και όσο είμαστε εμείς εδώ ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να γίνει τσόντα και υποστύλωμα κανενός».
Αναφερόμενος στο κοινωνικό κλίμα τόνισε ότι: «Στο χέρι μας είναι να μην συμβιβαστούμε με ένα πολιτικό σύστημα χαμηλών προσδοκιών. Να μιλήσουμε ξανά για το «εμείς» και το «μαζί». Να χτίσουμε και πάλι, λιθαράκι-λιθαράκι, τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Αυτή είναι η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε.
Αυτό είναι το βασικό μου κίνητρο για να ζητήσω την στήριξη σας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Το ίδιο και οι τοπικές μας κοινωνίες, το ίδιο και η Ανατολική Αττική Αυτό που δεσμεύομαι προσωπικά απέναντι σας είναι ότι θα παλέψω, θα δουλέψω σκληρά, ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ λύσεις για τον τόπο.
Με καθαρές θέσεις, με καθαρή στάση, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Αυτή είναι η δική μου αδιαπραγμάτευτη στάση ζωής
».

Τέλος σχετικά με το προεκλογικό κλίμα των τελευταίων ημερών είπε: «Αυτοί έχουν τους ολιγάρχες και τα μέσα ενημέρωσης. Εμείς έχουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Αυτοί έχουν τους εντεταλμένους να χειραγωγούν στα τηλεπαράθυρα. Εμείς έχουμε τη δύναμη του ελληνικού λάου. Και με αυτή τη δύναμη τους λέμε ξεκάθαρα:
Δεν δίνουμε σε κανέναν λευκή επιταγή. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ή συμπλήρωμα κανενός. Το ΠΑΣΟΚ θα υπηρετήσει όπως πάντα τον λαό και την πατρίδα, και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες  του Τσίπρα και του Μητσοτάκη Πάμε όλοι μαζί με πίστη στη Νίκη. Από τη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Πάμε όλοι μαζί. Με αλληλεγγύη, χωρίς διαχωρισμούς.
Μαζί η ανανέωση και η εμπειρία. Όλοι μαζί θα τη δώσουμε. Θα τη δώσουμε σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της Ανατολικής Αττικής. Σε κάθε γωνιά και σε κάθε γειτονιά που υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκες αλλά και διάθεση για προσφορά. Διάθεση για αλλαγή.
Εμείς θα γίνουμε η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Εμείς θα σηκώσουμε ξανά την παράταξη, εμείς θα σηκώσουμε ξανά τη χώρα, εμείς θα δώσουμε ξανά ελπίδα στον ελληνικό λαό. Εμείς θα κάνουμε ξανά τους Έλληνες περήφανους».

Δείτε βίντεο με σκηνές από την εκδήλωση

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.grαπό τη συγκέντρωσης

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner