Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Καλαμάτα [Βίντεο]

0

Ηχηρό μήνυμα αναγέννησης, προοπτικής και νέας ελπίδας, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά από το Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, έστειλε κατά την επίσκεψή του στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Μεσσηνία σε μια μεγάλη, δυναμική συγκέντρωση στην οποία ο κόσμος έδωσε πολυπληθές παρόν.
«Ανοίγουμε δρόμους λογικής και προόδου απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος αναλύοντας το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, τόνισε πως δεν είναι άλλο, από το αν κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης, θα ξαναβρεί το σπίτι του. Το σπίτι της ευημερίας.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι το Κίνημα που έδωσε δυνατότητες σε όλους και ένωσε τους Έλληνες», επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλακης, που άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στη συζήτηση περί συνεργασιών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως στο 85% των ευρωπαϊκών χωρών υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. «Κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι να μοιράσουμε τα υπουργεία, τους γενικούς γραμματείς και τους διοικητές οργανισμών. Πρόκειται για προγραμματικές συγκλίσεις, πρόσωπα κοινής αποδοχής, πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν αυτές τις συνεργασίες. Ως Ευρωπαίος Σοσιαλδημοκράτης, πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος άσκησης της εξουσίας βοηθάει τη διαφάνεια και δημιουργεί θεσμικά αντίβαρα. Δεν έχουμε έναν πρωθυπουργό που είναι ικανός για όλα. Από το να στείλει τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι να στήσει παρακράτος υποκλοπών, να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, να μοιράσει τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στους ολιγάρχες. Υπάρχουν εσωτερικά αντίβαρα λόγω των προγραμματικών συγκλίσεων και των προσώπων» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά, μένουν μόνο στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Και γιατί μένουν μόνο εκεί; Διότι αυτή είναι η προσωπική τους αγωνία. Δεν ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας ούτε τον κ. Τσίπρα ούτε τον κ. Μητσοτάκη. Το μέλλον της καρέκλας τους ενδιαφέρει. Προφανώς δεν θα επιβάλει ένα κόμμα τα πρόσωπα. Θα είναι κοινής αποδοχής. Δεν φιλοδοξώ εγώ να επιβάλω κανένα πρόσωπο. Κι αν θέλουν μια αιτιολογία γιατί δεν προτείνουμε αυτούς, είναι γιατί κρίθηκαν. Είναι οι πρωταγωνιστές των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα από τη χρεοκοπία του Καραμανλή και μετά. Ποτέ δεν έδωσαν συναίνεση, ποτέ δεν έδωσαν χέρι βοήθειας. Ποτέ δεν μίλησαν τον λόγο του ρεαλισμού, της συνέπειας, της ευθύνης. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κατακτήσουν την εξουσία με τα “Ζάππεια”, με τα “προγράμματα Θεσσαλονίκης” και όλες αυτές τις απίστευτες κοροϊδίες που μετά τις βάφτιζαν αυταπάτες για να πετάξουν από πάνω τους τις ευθύνες των προβλημάτων».
 «Ο κ. Τσίπρας πάει στη Γερμανία και μιλά στον Καγκελάριο Σολτς για τις “Πρέσπες του Αιγαίου”.
Οφείλει ο κ. Τσίπρας, πριν τις 21 Μαΐου, να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι εννοεί με τις “Πρέσπες του Αιγαίου”. Γιατί, Ανδρέας Παπανδρέου και “Πρέσπες του Αιγαίου” δεν γίνεται. Ειδικά όταν έχουμε τις επιλογές Ερντογάν-Κιλιντσντάρογλου για την τουρκική ηγεσία, δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τι εννοεί ούτε πως θα γίνει η οποιαδήποτε σύγκλιση. Εμείς προφανέστατα θέλουμε μία Τουρκία, η οποία θα σέβεται τον λαό της και τους γείτονές της. Γι’ αυτό, προτεραιότητά μας είναι, όταν βρισκόμαστε σε τέτοιου επιπέδου συναντήσεις με αρχηγούς ξένων κρατών, να μιλούμε για την ενιαία ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική που στέλνει μηνύματα καθαρά στην Τουρκία, και για τον ευρωστρατό» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης ως προς τις εν λόγω θέσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τον ιστορικό Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ας πούμε την αλήθεια. Ποιος είναι πιο κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου; Ο αρχηγός του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο αρχηγός του κόμματος που τον οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο και προσπάθησε να τον κλείσει φυλακή; Που οργάνωσε την προσωπική του εξόντωση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας έχει ταλέντο στην παραχάραξη, στη διαστρέβλωση. Τα κριτήρια και το επίπεδο του πολιτικού ήθους τα μετράμε πολύ διαφορετικά».
Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης ανέπτυξε το πρόγραμμά του για το την υγεία, την παιδεία, μια σειρά από τομείς και φυσικά, την οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό, ξεχωριστές ήταν οι επισημάνσεις του για το ιδιωτικό χρέος, καυτηριάζοντας το γεγονός πως οι περισσότεροι έχουν αποκλειστεί από τις ρυθμίσεις.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα κόκκινα δάνεια και όσα έχει πράξει σ’ αυτήν την κατεύθυνση το ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα ζητήματα της Μεσσηνίας και κυρίως στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα τις Ελιές Καλαμών, τις αποζημιώσεις και την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ, τους υδάτινους πόρους και τους εργάτες γης.

Δείτε βίντεο του Messinialive.gr με την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καλαμάτα

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την ομιλία Ανδρουλάκη στην Καλαμάτα

Share.

Comments are closed.