Χανιά – Απίστευτο: Γονέας έστειλε στο νοσοκομείο καθαρίστρια ΕΠΑΛ γιατί ο γιός του πήρε κακούς βαθμούς!!!

0

Θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς ενός μαθητή έπεσε μία καθαρίστρια σε ΕΠΑΛ, σύμφωνα με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Χανίων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό βίας σημειώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν οι γονείς μετέβησαν στο σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς βαθμούς του παιδιού τους.
Ωστόσο, η συζήτηση κάποια στιγμή «ξέφυγε» με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος διαπληκτισμός στον προθάλαμο του σχολείου μπροστά στα μάτια μαθητών. Και ο καυγάς μετατράπηκε σε επίθεση και προπηλακισμό καθαρίστριας που εκείνη την στιγμή ήταν παρούσα.
Οι ακριβείς συνθήκες που ώθησαν τον εκτός εαυτού γονέα να επιτεθεί στην καθαρίστρια δεν είναι σαφείς.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων
Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι «τέτοια περιστατικά βίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα βοηθητικό προσωπικό όπως είναι η συνάδελφος καθαρίστρια η οποία εργάζεται για ένα μεροκάματο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για 9 μόνο μήνες και μάλιστα μπροστά σε άλλους μαθητές».
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται «η ανάγκη αφύπνισης κοινωνίας και πολιτείας, προκειμένου να υπάρξει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές».
«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όπως οι προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση εξέδωσε του Σωματείου Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Χανίων
«Το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Χανίων καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από γονείς μαθητή, συνάδελφος καθαρίστρια του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, μέλος του Σωματείου μας, η οποία και διακομίστηκε τραυματισμένη, στο Γεν. Νοσοκομείο Χανίων.
Η συνάδελφος εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου για 9 μήνες τον χρόνο.
Καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές (χειροδικία) πόσο μάλλον όταν αυτές συμβαίνουν από γονείς μαθητών σε συναδέλφισσες καθαρίστριες που παλεύουν για ένα μεροκάματο προσπαθώντας να κρατήσουν καθαρές τις σχολικές μονάδες που φοιτούν τα ίδια τους τα παιδιά…» καταλήγει το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Χανίων.

Share.

Comments are closed.