Τρεις μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, τραυματίστηκαν από πούλμαν, έξω από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα [Βίντεο]

0

Τρεις μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, στο κάτω Χαλάνδρι, ηλικίας 14 ετών,  τραυματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι έξω από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.
Το γεγονός συνέβη, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Aegina Portal, όταν σε ένα από τα δύο λεωφορεία που ήταν σταματημένα στο πάρκινγκ της μονής και, το οποίο είχε μεταφέρει προσκυνητές, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, λύθηκε το χειρόφρενό του και κύλησε.
Την ίδια στιγμή από ένα άλλο πούλμαν, αποβιβάζονταν μαθητές του 5ου Γυμνασίου, που είχαν έρθει για σχολική εκδρομή στην Αίγινα. Μόλις λοιπόν το πρώτο πούλμαν άρχισε να κυλάει οι τρεις μαθήτριες σφήνωσαν ανάμεσα στα δύο οχήματα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.
Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα και όχημα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, όργανα του οποίου έκλεισαν το δρόμο. Στη συνέχεια οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.
Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Δούκα Σωκράτη, ο οποίος είπε ότι και οι τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Τα δύο από τα κορίτσια φέρουν εκδορές και το τρίτο κακώσεις στο θώρακα. Και τα τρία παιδιά σε αυτή τη φάση είναι εκτός κινδύνου και ετοιμάζονται για να διακομισθούν, είπε ο κ. Σωκράτης Δούκας.
Για το τροχαίο συνελήφθη ο 40χρονος οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ, ενώ ερευνάται αν ο οδηγός του πούλμαν είχε σταθμεύσει νόμιμα.
Εργαζόμενη σε κατάστημα της περιοχής μιλώντας στην ιστοσελίδα iefimerida.gr για το τροχαίο, είπε:
«Μακάρι να είναι καλά τα παιδιά. Είδαμε τα ασθενοφόρα και τα περιπολικά να καταφθάνουν στο σημείο. Έχουν τραυματιστεί τρία παιδάκια, απ’ ό,τι μας είπαν. Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση. Έγινε πάνω στο πάρκινγκ, σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από εδώ. Το πάρκινγκ έξω από τον ναό δεν έχει φύλαξη. Ο Άγιος Νεκτάριος να έχει καλά τα παιδιά».

Συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί των λεωφορείων
Στη σύλληψη και των δύο οδηγών λεωφορείων που ενεπλάκησαν στο τροχαίο στην Αίγινα, κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρεις μαθήτριες, προχώρησε η Αστυνομία.

Έτσι περιγράφει η Αστυνομία το τροχαίο με τα λεωφορεία
Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, στις 12:10 ώρα της Πέμπτης (4/5), στην περιοχή «Κοντός», το τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές, οδηγούμενο από τον 54χρονο οδηγό του, στάθμευσε εν οδώ και παράλληλα με το σταθμευμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αίγινας, προκειμένου να αποβιβάσει μαθητές του 5ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που πραγματοποιούσαν σχολική εκδρομή στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου.

Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης των μαθητών, το ήδη σταθμευμένο και κενό από άτομα λεωφορείο του ΚΤΕΛ μετακινήθηκε, πιθανόν λόγω μη ασφαλούς πρόσδεσης του χειρόφρενου, σύμφωνα με τον 40χρονο οδηγό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις μαθήτριες 14 ετών.
Η μία από τις κοπέλες έφερε σοβαρότερο τραύμα στο θώρακα, οι άλλες δύο ελαφρές εκδορές. Αρχικά, διεκομίσθησαν από ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για την παροχή πρώτων βοηθειών και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν, συνοδεία παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας και έτερου ιδιώτη ιατρού, μέσω πλοίου, στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου παρελήφθησαν από σταθμό ΕΚΑΒ για το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Αγία Σοφία», χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο ζωής.
Του συμβάντος έλαβε γνώση η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Αλεξάνδρα Γκαμηλιάρη, η οποία διέταξε τη σύλληψη αμφοτέρων των οδηγών των λεωφορείων για παράβαση των άρθρων 290, 2904 και 314 του Ποινικού Κώδικα (επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία, επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη από αμέλεια).
Προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

Δείτε βίντεο του Newsit.gr με τα ασθενοφόρα που τις μαθήτριες που τραυματίστηκαν στο νοσοκομείο Παίδων

Share.

Comments are closed.