Θρήνος στον παγκόσμιο στίβο: Πέθανε η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Τόρι Μπόουι σε ηλικία 32 ετών

0

Η Αμερικανίδα αθλήτρια του στίβου Ολυμπιονίκης στο Ρίο και παγκόσμια πρωταθλητρια, Τόρι Μπόουι, πέθανε σε ηλικία 32 ετών.
«Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε την πολύ θλιβερή είδηση ότι η Τόρι Μπόουι απεβίωσε. Χάσαμε μια πελάτισσα, αγαπημένη φίλη, κόρη και αδελφή» ανέφερε η εταιρεία μάνατζερ Icon Management Inc. «Η Τόρι ήταν μια πρωταθλήτρια… ένας φάρος φωτός που έλαμπε τόσο έντονα! Είμαστε πραγματικά συντετριμμένοι και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους και όλους όσους την αγαπούσαν» συνεχίζει η ανακοίνωση.
«Καθώς η ιστορία συνεχίζει να εξελίσσεται, σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή» καταλήγει η ανάρτηση για τον θάνατο της Τόρι Μπόουι.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Icon Management Inc. (@iconmanagementinc)


Ποια ήταν η Ολυμπιονίκης του στίβου Τόρι Μπόουι
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Τόρι Μπόουι ήταν Αμερικανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία αγωνιζόταν στο άλμα εις μήκος, στα 100 μ. και στα 200 μ. Είχε ατομικό ρεκόρ 6,95 μ. στο άλμα εις μήκος, το οποίο σημείωσε το 2014. Ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100 μ. το 2017 στο Λονδίνο, ενώ είχε κερδίσει τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία. Το χρυσό με την ομάδα σκυταλοδρομίας των ΗΠΑ στο αγώνισμα 4×100, το ασημένιο στα 100 μέτρα και το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ.

Στα φοιτητικά της χρόνια, η Μπόουι αγωνίστηκε στο κολέγιο για το Πανεπιστήμιο του Southern Mississippi και ήταν δύο φορές πρωταθλήτρια του NCAA στο άλμα εις μήκος, κερδίζοντας το 2011 σε κλειστό και ανοιχτό χώρο. Κατείχε τα σχολικά ρεκόρ στο άλμα εις μήκος και ήταν επίσης δεύτερη στο NCAA σε εξωτερικό χώρο το 2012. Ήρθε δεύτερη στο άλμα εις μήκος στο πρωτάθλημα κλειστού στίβου των ΗΠΑ το 2014 και εκπροσώπησε τη χώρα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της IAAF το 2014.
Αφού κέρδισε αγώνες Diamond League στο Γιουτζίν, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη και το Μονακό το 2014, η Bowie μετατόπισε την προσοχή της στα σπριντ από το 2015. Κατέγραψε ατομικά ρεκόρ 10,78 δευτερόλεπτα για τα 100 μέτρα, 21,77 δευτερόλεπτα για τα 200 μέτρα και 7,14 δευτερόλεπτα για τα 60 μέτρα, ενώ είχε και ρεκόρ στο άλμα τριπλούν με 13,09 μ.

Share.

Comments are closed.