Εκλογές 2023: Στις 10η Μαΐου το debate μεταξύ όλων πολιτικών αρχηγών, στις 21:00 στην ΕΡΤ

0

«Λευκός» καπνός στη Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές καθώς τα κόμματα συμφωνήσαν το debate μεταξύ όλων πολιτικών αρχηγών η οποία θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης την Τετάρτη,10 Μαΐου.
«Το debate θα είναι ένα με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00»μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου θα είναι ο ίδιος.
Το debate θα είναι διάρκειας τριών ωρών και θα το δείξουν συνολικά έξι κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Οι κανόνες του debate
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, συνολικά 5 +1 θεματικές ενότητες θα απασχολήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς. Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι:

  • οικονομία–ανάπτυξη,
  • εξωτερική πολιτική-άμυνα,
  • εκλογές,
  • κράτος–θεσμοί-διαφάνεια,
  • υγεία-παιδεία-περιβάλλον

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους ενώ δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις. Η ερώτηση του δημοσιογράφου θα είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια 1,5 λεπτό. Ο συντονιστής του debate δεν θα έχει το δικαίωμα υποβολής ερώτησης με τις ερωτήσεις να τις υποβάλλουν δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.
Σε περίπτωση που επανέλθει με διευκρινιστική ερώτηση ο δημοσιογράφος, οι πολιτικοί θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 45 δευτερόλεπτα.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner